fredag 10. oktober 2014

Mat for allergikere

Mat for allergikere

Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Norway Shop, den offisielle butikken for gensere fra Dale. Kjøp fôr i metermål og se det store utvalget vi har til prosjektet ditt.


Allergikokken - matoppskrifter for allergikere. På våre sider finner du over 5oppskrifter på alt fra kaker til sauser, juleko s og middager tilgjengelig for alle. Mat for allergikere. Mange nordmenn er plaget av en eller annen for for matallergi, enten man ikke tåler melk, egg, eller kanskje gluten. Noen svært få personer reagerer selv på de minste mengder av det stoffet de ikke tåler.


Disse må ta andre hensyn enn de fleste allergikere. Det kan for eksempel være vanskelig å spise industrifremstilte produkter og å spise mat ute. Støv fra nøtteknekking kan være nok til å utløse allergi for en person som er disponert for dette. Det blir stadig flere matvarer å velge mellom for personer som ikke tåler melk, egg og glutenholdig mel. Vi ser en tydelig økning i etterspørselen etter denne typen mat i våre butikker.


Gluten finnes i våre vanligste kornslag: hvete (spelt), rug og bygg. Du kan lage mye mat uten gluten og med vanlige oppskrifter. Bokhvete, hirse, quinoa er noen av de matvarene som er naturlig glutenfrie.


Noen allergikere kan få støtte fra NAV til å kjøpe mat , ettersom spesialmat for allergikere kan være dyrt. Men de fleste av oss må dekke merkostnaden selv. Og ja, det er dyrere med mat for allergikere : For eksempel koster det i Norge cirka kroner for liter laktosefri lettmelk mens vanlig lettmelk koster cirka kroner. Informasjonen på helsenorge. Det er ingen erstatning for undersøkelse eller behandling hos helsepersonell.


Mat for allergikere

Mange allergikere opplever å få ekstra plager i forbindelse med julen. Det skyldes at vi oppholder oss mye inne, og det har lett for å bli dårlig inneluft. I tillegg skal det gjerne vaskes litt ekstra før jul, vi fyrer i peisen, bruker mye stearinlys og røkelse, henter inn juletre og pynter med juleblomster med sterke dufter.


Mangel på mat for allergikere Etter en vandring rundt på festningen med tilreisende venner skulle vi spise lunch på den gamle kommandant. Vi var fire personer og ble veldig fornøyde med dagens suppe og brø men den var fortsatt sulten da vi gikk. Hvordan kan man få til en god kake uten egg?


Og kan man piske krem uten kremfløte? Her er det samlet noen tips til hvordan du kan løse de vanligste utfordringene du møter på i matlaging for allergikere. Jacob´s fører i dag et av norges største utvalg på mat for allergikere og dere med intoleranse. Våre butikker fører blant annet glutenfritt brø pølsebrø frokostblandinger, middagsretter, laktosefri is, soyayoghurt, soyadrikker osv. Naturlig mat som passer mange allergikere.


Fisk kan erstatte kjøtt i mange av våre hverdagslige matretter. Vi forsøker å spise fisk to dager i uken, men det er ikke alltid så lett å finne på noen nytt hver gang. Litt melk i mat går også greit for de aller fleste.


Mat for allergikere

Søte meieriprodukter som brunost, prim, iskrem, melkebasert grøt og krem med mer må unngås. Opplys derfor om det er melkeallergi eller laktoseintoleranse det skal tilberedes mat for. Podkast om melkeallergi.


Melkeallergi er den vanligste matallergi hos små barn. Noen ganger kan det være like greit å bytte ut en ingrediens i en oppskrift som ikke er tilpasset allergikere , og på den måten fjerne matvaren som fremkaller allergi. I de fleste dagligvarebutikker finnes det erstatningsprodukter for både melk, smør og fløte, og utvalget av glutenfrie produkter blir stort sett bedre og bedre.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg