onsdag 29. oktober 2014

Flytte med barn

Flytting med barn kan bli konfliktfylt. Nye regler om pålagt mekling og utvidet varslingsplikt for foreldre som vil flytte med felles barn. Hvis du skal flytte , må du sende flyttemelding til Folkeregisteret.


Flyttemeldingen må du sende tidligst dager før og senest dager etter du. Her får du tips til å gjøre flyttingen så positiv som mulig, og disse rettighetene har du ved flytting etter samlivsbrudd.

Små barn håndterer flytting mye bedre enn større barn. Selv for voksne vil det å flytte ofte vekke mange følelser. Skal du flytte fra Norge til et land utenfor Norden, må du melde fra til skattekontoret her hjemme. I barneloven er det en plikt til å varsle samværsforelder senest seks uker før flytting i slike tilfeller. Hvordan oppleves flytting for barn under år?


Barn under år er den gruppen som det er lettest å flytte med. Disse barna forberedes best med enkle forklaringer som man kan gjenta. Jeg lurer på når foreldrene er ikke gift eller bor sammen når barn er født, og mor har foreldreansvar alene.

I denne situasjon barn som er cirka ett år gammel og skal flytte til utlandet med mor som har foreldreansvar alene, og hva skjer hvis far er uenig? Barnerettsprosess barneloven 3fast bosted og flytting av barn. Flytte et barn til en annen gruppe med Familiedeling. Her finner du informasjon om grunnleggende rettigheter i samsvar med EU-retten og hvordan disse rettighetene er gjennomført i de enkelte landene. Oversikt over våre adressetjenester for melding av ny adresse, bestilling av oppbevaring eller midlertidig ettersending av post.


Se også våre flyttetips for familier og studenter, og hva du gjør når det er kommet et nytt barn i hus. Da får de tid til å forberede seg. Mange barn forteller de kom inn i prosessen sent, og da oppleves det som et sjokk. Barn har en juridisk rett til å bli hørt, selv om de ikke kan bestemme om det blir flytting eller ei. Når det er at dere skal flytte , er det lurt å besøke skole eller barnehage på forhånd.


Pappan gjør det enkelt. Bryter stillheten og går rett på sak. Det er HELT tydelig hvem som skjønner ingenting, litt og alt.


Hun på sitter bare å titter rundt seg, mellomste på sier hæææh og eldste på vil umiddelbart vite hvor. Det er ikke det at temaet er usnakket, vi har forberedt barna litt, men ikke for mye. Husk å melde adresseendring til Posten!


Det kan du gjerne gjøre allerede før du flytter.

Foreldre som ikke bor sammen avtaler på egen hånd fast bosted og samvær for barnet. Ved samlivsbrudd har samboere og ektefeller med felles barn under år plikt til å mekle. Foreldrene kan under meklingen få bistand til å komme fram til gode avtaler s. Ofte ønsker den gjenværende forelderen som ikke vil flytte å få stoppet at den andre flytter. Rettslig sett har foreldre med samværsavtale ingen myndighet til å bestemme hvor den andre forelderen skal bo.


For å ha noen myndighet til å bestemme hvor barn skal bo må en forelder få bostedskompetansen for barnet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg