fredag 23. oktober 2020

Utslett på barn

En del av dem kan oppstå på grunn av barnesykdommer, men det finnes også andre typer utslett som er relativt vanlig hos barn. Hva er utslett med feber hos små barn ? Bruk da en bakteriedrepende krem for å behandle infeksjonen. Barnet har ofte redusert allmenntilstand. Når feberen blir borte dukker det opp et svakt rødfarget og småprikket utslett på kroppen.


Mange utslett som oppstår hos barn og spedbarm er ufarlige, plager ikke barnet, og går over av seg selv.

Om det er et kløende utslett finnes det lindrende behandling. Her er en oversikt over noen av de vanligste utslettene som kan oppstå hos spedbarn og barn. Pass på at barnet ikke tar på sårene, da bakteriene kan spres andre steder på kroppen slik at det oppstår nye sår. Brennkoppene oppstår som oftest i ansiktet og på fingrene, og varer i fire-seks dager før de tørker inn.


Barn kan få utslett av mange ting. Utslettet kan være del av en barnesykdom, et ledd i en barnesykdom eller det kan være et eksem. Man kan også få utslett av sol eller kal tørr luft.


Utseende og måten utslettet har oppstått på , kan fortelle mye om årsaken.

Hva kan utslettet egentlig være? Utslett hos barn - Når det gjelder utslett er det to grunnleggende spørsmål som hjelper deg å sortere ut hva det kan være. Se bilder av ulike utslett hos både barn og voksne. Mange påvirkninger og sykdommer kan gi utslett i ansikt, på hender eller kroppen. Utslett med kløe hos barn og voksne kan ha en rekke ulike årsaker, som kontakteksem,.


Vær oppmerksom på at stoffet kan være noe du har tålt tidligere, men som du over tid har utviklet en overfølsomhet for. Utslett kan også skyldes ulike infeksjoner eller irritasjon forårsaket av ytre miljøpåvirkninger, som sollys eller tørr, kald luft. Enkelte barnesykdommer kjennetegnes ved utslett , for eksempel: røde hunder. Skjemaet legger ved informasjon om din datamaskin. Fjerde barnesykdom.


Ved fjerde barnesykdom har barnet først feber i 3-dager. Pityriasis rosea er en hudsykdom som hovedsakelig forekommer på overkroppen i form av utslett. Sykdommen smitter ved dråpesmitte, og normalt rammes barn. Ulike typer utslett ved soppinfeksjon.


Dermatofyttinfeksjoner starter normalt mellom fjerde og femte tå og kan spres til huden på foten og hendene. Hodebunnstinea (sopp) rammer ofte barn (ellers er det ganske uvanlig med soppinfeksjoner hos barn ) i epidemier, man smittes ofte i utlandet. Men dersom man 3-dager etter flåttbittet får et rødlig utslett som vokser rundt bittstedet bør man være på vakt.

Dette er ufarlig og betyr ikke at man er smittet. Sønnen min har siste 2-mnd fått utslett som ligner på vorter. Har også hatt eller har en nupp lign.


Ser ut som de på andre steder enn under armhulen blir borte igjen. Han har 2-ganske store. Det er mest under armene. De ligner på vorte men de blir litt hvite og får en tupp.


Utslett i ansiktet er den vanligste årsaken til konsultasjon hos våre hudleger. De vanligste årsakene til utslett i ansiktet er oppsummert på linkene under. Spesielt barn rammes relativt ofte av gjentatte utbrudd av uregelmessige vabler på et større eller mindre område av kroppen. Hos dem man finner en årsak hos, dreier det seg som regel om en allergisk respons på loppebit, matvarer eller en lett infeksjon.


Også planter barna kommer i kontakt med kan forårsake lignende utbrudd. Symptomer på helvetesild består av utslett , kløe, svie, prikking og brennende smerter på et hudområde. De første symptomene består av prikking, kløe og svie som deretter utvikler seg til utslett med blemmer på dette området.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg