onsdag 22. oktober 2014

Soppinfeksjon i underlivet

Du kan handle trygt og enkelt på Vitusapotek. Vi har kunnskapen du trenger. Bestill fra Vitusapotek på nett. Stort utvalg, Rask og Enkel frakt. Her kan du bestille klargjøring.


Finn informasjon om din resept her!

Spesialkompetanse innen hudpleie. Din beste rådgiver på hud. Få konkurranser, tilbud og råd. Registrer deg i dag! Soppinfeksjon i underlivet oppstår ofte etter en antibiotikakur.


Synlig symptomer er utslett og tørrhetsfølelse på penis. Dette kan behandles med antisoppkrem som man får på apoteket. Har begge soppinfeksjon , kan de smitte hverandre frem og tilbake og derfor bør begge behandles.

Opplever du at det klør og svir i underlivet ? Da kan det være du har fått en soppinfeksjon. Mange ulike årsaker kan ligge til grunn for sopp, blant annet varme og fuktig badetøy, men det finnes heldigvis enkle og effektive egenbehandlingsråd. Hva er årsaken til soppinfeksjon i underlivet ? Disse soppene lever normalt i og på kroppen i munnen, halsen, tarmsystemet, vagina og på huden vår. Kløe og svie i underlivet er de vanligste symptomene.


En soppinfeksjon i underlivet er svært vanlig, og forekommer hos kvinner i alle aldre. Tilstanden er vanlig, mer enn halvparten av alle kvinner opplever dette i løpet av livet. Opp mot ¾ av alle kvinner over år har opplevd en soppinfeksjon i underlivet. Vanligvis vil man oppleve kløe, svie og endring av utflod når man har en soppinfeksjon. I de fleste tilfellene kan en enkelt behandle seg selv ved bruk av reseptfrie legemidler.


Sopp i underlivet - kjerringråd. Det er så vanlig at det alltid er tilstede i underlivet. Det er først når det blir for mye av det at vi kaller det en soppinfeksjon. Det er som oftest kvinner som merker sopp i underlivet , men menn kan også ha det selv om de ikke har mange symptomer på det.


Den medisinske termen er vaginal candidose. Hos de fleste kvinner er soppinfeksjon i underlivet (candidavaginitt) forårsaket av en gjærsopp som kalles Candida albicans.

Candida er vanligvis ufarlig og den lever naturlig på kroppen. Blir det for mye av denne gjærsoppen, fører det til betennelse i skjeden. Som oftest oppstår soppinfeksjon i underlivet hos kvinner, men det kan også skje hos menn.


Denne infeksjonen i underlivet ble for første gang oppdaget hos en mann. For sopp er dessverre like irriterende som det er vanlig. Man anslår at så mange som 5- av damer er plaget med tilbakevendende soppinfeksjon mer enn fire ganger i året.


Med andre or sopp er noe alle kvinner burde kunne litt om. Behandling mot sopp i underlivet hos barn. Om barnet først har fått sopp i underlivet , bør dette behandles relativt raskt.


Wollen mener at den beste behandling mot underlivssopp er å eliminere kontakten med urin og avføring. I perioder bør barnet gå uten bleie, slik at huden kan “luftes”, tipser barnelegen. Du bør oppsøke lege hvis du har fått en soppinfeksjon , og særlig hvis det er første gangen. På apoteket kan du finne reseptfrie legemidler som er enkle å bruke. I første rekke bør du bruke et reseptfritt, lokalvirkende legemiddel.


Det finnes flere reseptfrie legemidler til behandling av soppinfeksjon i underlivet. Ved andre plager i underlivet , eller hvis du er usikker på om plagene skyldes soppinfeksjon. Hvordan ser legen at det er sopp? De typiske symptomene med kløe og hvitaktig luktfri utflo samt en gynekologisk undersøkelse gjør det vanligvis lett å stille diagnosen. Det er en meget vanlig infeksjon hos kvinner, og ikke fullt så vanlig hos menn.


Soppsporer (soppfrø) finnes naturlig forekommende i magetarmsystemet og i skjeden uten å gi plager. For å forebygge bør du unngå trange bukser og undertøy og overdreven vask av underlivet. For å behandle kan man kjøpe ulike midler reseptfritt i apotek.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg