fredag 17. oktober 2014

Måle feber uten termometer

Presise og raske termometer for måling av feber. La barnet ha smokk-termometeren i munnen noen sekunder, og du får vite tempen. Feber er ikke en sykdom, men et symptom. Infeksjoner, betennelser, brannskader og andre store skader kan utløse feber.


Allergiske reaksjoner kan også gi feber.

Når immunforsvaret vårt starter å arbeide er det noen celler som frigir feberfremkallende stoffer som kalles pyrogener. Den sikreste måten å måle kroppstemperatur på, er å måle med digitalt termometer i endetarmen. Termometerbeskyttelse til engangsbruk sørger for god hygiene.


Her kan du lese mer om ulike typer termometere og hvordan du best måler for feber. Plasser hånden på pannen din. Er du varmere i pannen enn i resten av ansiktet så kan det være tegn på feber.


Ikke helt det du spurte om nei Kanskje en nabo kan låne deg et termometer ? Vi har alltid hatt et godt, gammeldags termometer som puttes i rompa.

Veldig greit å forholde seg til, men litt styrete. Nå har vi kjøpt et infrarødt til å måle på huden. Jeg syns det er så vanskelig å forholde seg til, for det kommer jo helt an på hvor man måler.


Er klar over at man ikke trenger. All informasjon på NHI. Dersom du er syk eller trenger medisinsk hjelp av andre grunner, bør du oppsøke lege. NHI er uten ansvar for innholdet på eksterne websteder det er lenket til. Den er imidlertid veldig tydelig i sin trykkrespons.


De medfølgende instruksjonene for hvor på pannen man skal måle , er lett forståelige. Små barn kan lett få høy feber uten at det behøver å være tegn på noe alvorlig. Her finner du forskjellige typer febertermometere. Termometre som måler i øret er ekstra populære og gjør at du kan måle temperaturen på en enkel måte, selv på små barn. Et større problem var avviket mellom tempen under armen og i baken er ulikt fra barn til barn.


Selv om den i gjennomsnitt er lavere i armhulen enn i baken når man bruker elektronisk termometer , kan en ikke uten videre justere dette ved å legge til målingen under armen. Bestill hotell i Male By. Se bilder, les kundeomtale og book!

Finn de billigste billettene til Male her. Føler meg svimmel og vil finne ut hvorfor, kan jeg sjekke det anonymt? Jeg tror jeg har fått skabb, men tør ikke dra til legen for å sjekke det. Hva kan legen se på en blodprøve når man skal sjekke folatnivå? Fikk en klump på halsen i forbindelse med feber.


Alle som har feber , trenger å drikke mye for ikke å tørke ut. Det er særlig viktig å passe på at barn som har feber , drikker nok. Dersom den syke er plaget av feberen og føler seg dårlig, bør hun ha lite på seg og eventuelt ligge uten dyne.


Normalt ligger kroppstemperaturen rundt 37ºC (men den varierer litt i løpet av døgnet). Men hvor er det best å måle temperaturen? Les mer om feber på Lommelegen. Det finnes ulike typer termometer som kan brukes til mle te. Mler temperaturen selv om samme termometer ofte kan brukes flere steder p kroppen.


Digitalt infrarødt termometer for å måle feber på din baby - eller hele familien - uten kontakt med kroppen! Du slipper å plage babyen i øret, munnen eller stumpen, og måler feberen på det punktet i hjernen som bestemmer temperaturen i resten av kroppen! I praksis sier man at man har feber når man måler en temperatur på 3til 38°C i endetarmen, det vil si en økning på °C fra normalen.


Normal temperatur hos små barn varierer vanligvis mellom 3og 3grader, og stiger den til over 3grader, regnes det som feber. Vær imidlertid klar over at noen barn har større temperatursvingninger enn dette uten å være syke. Barn kan også være alvorlig syke uten feber. Allmenntilstanden er viktigst når du vurderer barnet ditt: våkenhetsgra pusteproblemer, oppkast, diaré og tørste.


Det er ikke mulig å avgjøre om barnet har feber ved å kjenne på huden. Det sikreste er å måle temperaturen i endetarmen. Bruk digitalt termometer.


Hvis et barn får feber i løpet av de første tre levemånedene, kan barnet være alvorlig sykt og du må kontakte lege. Eldre barn kan ha høy feber uten å være særlig plaget eller alvorlig syke.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg