fredag 31. oktober 2014

Kjønnssykdommer symptomer menn

Plager kommer tidligst 1-uker etter smittetidspunktet, og mange er usikre på om de har symptomer eller ikke fordi plagene er svake, ifølge Sex og samfunn, senter for ung seksualitet. Du kan minske risikoen for å få kjønnssykdommer ved å bruke kondom. Kjønnssykdommer er seksuelt overførbare sykdommer som smitter ved sex og munnsex. Menn har ofte kløe i urinrørsåpningen.


Kvinner kan i tillegg ha uregelmessige blødninger. Symptomer kan være svie ved vannlating, hyppig vannlating blank eller hvitaktig utflod fra penis, brenning og kløe rundt genitaliene. Du kan også ha en klamydiainfeksjon analt både med og uten symptomer. Det er sjeldent at menn får komplikasjoner av gonoré, fordi de fleste har symptomer og oppsøker lege. Ubehandlet gonoré kan spre seg til testiklene og prostata, som kan være smertefullt.


Dette kan føre til ytterligere infeksjoner og mulige nyreskader. Hos menn kan infeksjonen slå seg ned i slimhinnen i urinrøret og spre seg videre til prostata og bitestikkel. Bakterien overføres mellom personer som har ubeskyttet samleie. Man har også sett at klamydia smitter ved munnsex og analsex, som gir symptomer fra hals og endetarm, men dette er mindre vanlig. For menn gir gonoré hyppige symptomer som brennende smerter når du tisser, trang til å tisse ofte, væske eller puss fra penis,.


Kjønnssykdommer symptomer menn

Det finnes vaksine mot hepatitt B. Enkelte har krav på gratis vaksinering, blant annet menn som har sex med menn , sexarbeidere og studenter innen helsefag. Tilhører du en risikogruppe for smitte, eller har sex med personer innen risikogruppe, kan det være lurt å ta vaksine. Klamydia gir ofte svake eller ingen symptomer hos både menn og kvinner. Betennelse i urinrøret er et viktig symptom hos menn.


Det vil ofte komme et klart sekret fra urinrøret og det kan være kløe og svie ved vannlating. Fordi forekomsten av enkelte seksuelt overførbare infeksjoner er høyere blant menn som har sex med menn sammenlignet med den generelle befolkningen er også den statistiske sannsynligheten for å ha sex med noen som har en infeksjon høyere. Menn bør bli undersøkt hvis de får utflod fra urinrøret, sviende vannlating eller tegn på infeksjon i bitestiklene.


Hos menn kan klamydia testes i urin, eller ved å ta en vattpensel i urinrøret, hos kvinner er det vanligst å ta prøve fra livmorhalsen, eventuelt også urinrøret, ved en gynekologisk undersøkelse. Andre vanlige symptomer på kjønnssykdommer hos menn inkluderer unormal utflod fra penis og betennelse i urinrøret. Det er viktig å huske at kjønnssykdommer kan føre til symptomer rundt munnen, anus og hud. For eksempel er det mulig å få kjønnsvorter rundt anus, og syfilis kan forårsake sår rundt munnen. Den genitale formen for klamydia er den aller vanligste, og symptomene på en infeksjon i underlivet hos menn og kvinner er forskjellige: Typiske tegn på klamydia hos menn.


Flere partnere øker risikoen for å få kjønnssykdommer. De fleste kjønnssykdommer kan unngås ved å ha sikker sex (eller ikke ha sex!). Mange kjønnssykdommer har få symptomer , noe som utsetter oppdagelsen. Mindre enn halvparten av menn og mindre enn en tredjedel med klamydia har symptomer , og det er derfor vi anbefaler folk å teste seg med jevne mellomrom.


De som opplever plager ved klamydia har ofte svie i urinrøret, dette gjelder både kvinner og menn. Hvis du opplever slike symptomer på kjønnssykdommer som beskrevet ovenfor, er det viktig at du tar en sykdomstest så snart du kan slik at du kan få den behandlingen du trenger. Jo raskere du får behandling, desto raskere vil også symptomene bli borte. Virale kjønnssykdommer , som kjønnsvorter og kjønnsherpes, er sannsynlig å skape komplikasjoner under fødselen, men det er muligheter å unngå spredning til barnet under fødselen. Her kan du teste deg for kjønnssykdommer.


Gonoré smitter også lett ved oralsex.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg