tirsdag 28. oktober 2014

Slutte på ppiller bli gravid

Hvordan slutte med P-piller. Enten du vil bli gravid , eller bare fordi du ikke trenger det akkurat nå, er du sannsynligvis nysgjerrig på eventuelle endringer som kan komme med å bli p-pillefri. Har du sluttet på p-piller i håp om å bli gravid , men synes det går sakte, eller du ikke har fått tilbake menstruasjonen, skal det altså ha lite med den tidligere prevensjonen å gjøre. Det vil for mange kunne ta litt tid å bli gravid uten at det betyr at det er noe galt, og utredning for ufrivillig barnløshet pleier ikke å være aktuelt før man har prøvd en stund. Hvis det for eksempel kommer en kvinne og sier jeg har gått på P-piller i år, men ønsker å slutte , da handler det å finne alternativer.


Mye vil da bero på om – og eventuelt når – kvinnen ønsker å bli gravid. Vet hun sikkert at hun ikke ønsker barn de neste tre-fire årene, kan hormonspiral være et mulig alternativ. Hvor lenge i forveien bør man, slutte på p piller vis man prøver og bli gravid ? Har gått på p-piller (yasminelle 28) i ca fem måneder. Har før dette aldri brukt p-piller eller annen prevensjon bortsett fra kondom.


Gjort flere studier på det og det viser seg at det gjelder kun ett p-pille merke og at det da tok i snitt syklus mer å bli gravid. Så det er jo gode nyheter! Men mange foretrekker å slutte noen mnd før for å bli kjent med syklusen igjen, kan jo være mange. Vil du bli gravid , så må du slutte med prevensjon.


Det kan likevel ta en stund før graviditeten inntreffer. Når du slutter med p-piller eller annen prevensjon som påvirker hormonoene kan det ta noen sykluser før eggløsningen blir regelmessig igjen og kroppen din er klar for å bli gravid. Jeg går på mercilon. En av grunnene til at jeg begynte på p-piller er også fordi jeg hadde mensen ganske uregelmessig, så det er også en av grunnene til at jeg ikke har sluttet.


Du kan godt satse på å bli gravid straks etterpå. De fleste kommer inn i en normal mens-syklus ganske raskt etter at man slutter på p-piller , som oftest i løpet av en mnd. Re: Når slutte på p-piller ? Det er ingen grunn til å f. Syns det gikk ganske raskt å bli gravid , for vi skulle ta det litt som det kom, men så vi fikk en trist beskjed om noen i familien rett etter pilleslutt, noe som gjorde at vi egentlig ikke tenkte så mye på denne prøvingen da. Er det da slik at jeg først må få mensen en gang etter p-pille-slutt før det er mulig å bli gravid ? Eller kan jeg bli det med en gang jeg slutter eller hva? Hvor lang tid tar det i snitt å få det til?


Du kan derfor risikere bli gravid med det samme, hvis du holder en pause. Nr du gjr beslutningen om bli gravid , er det frste du kommer til trenge gjre slutt ta p-piller. Nr du slutter med p-piller kommer egglsningen og din vanlige menstruasjon veldig fort igjen - hos. Men lurer på om enkelte p-piller kanskje er verre enn andre når det kommer til om man får kviser ved å slutte på de.


Gravid med p-piller. Også helsesøster på Helsestasjon for Ungdom og studenter i Bergen Kommune, Agnes Giertsen, forteller at det stort sett skyldes brukerfeil i de tilfellene hvor kvinner blir gravide mens de går på hormonell prevensjon, eksempelvis p-piller. Rask og trygg leveranse.


Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme. P-pillehormoner går ganske raskt ut av kroppen så det er ikke nødvendig å slutte med p-pillene flere måneder før dere ønsker å bli gravid.


Ganske mange blir gravid innen 3-måneder ette. PS: Som du skriver i brevet ditt er det utifra dagens kunnskap ikke nødvendig å ta pauser i p-pillebruken. Ikke fordi jeg vil bli gravid , men pga andre årsaker. Les mer om prevensjon. Når får man første mens etter man har slutta, og er det bare å slutte når man er ferdig med et brett?


Hadde normal mens ca år før den plutselig forsvant. Og også føre til tidlig spontanabort hvis du har blitt gravid. Du bør i det hele tatt være forsiktig med hvilke medikamenter du tar mens du prøver å bli gravid. Forhør deg gjerne på apoteket, sjekk legemiddelhåndboka eller sjekk med legen før du tar noe.


Bruker du medisiner skal du aldri slutte på dem uten samråd med lege. Først Trionetta, og så Yasminelle. Nå vil jeg slutte , vil ikke tulle mer med kroppen min.


Men kan gjerne vente et halvt år ca.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg