onsdag 29. oktober 2014

Demens behandling

Heldigvis er det flere ting du kan gjøre for å takle utfordringer knyttet til demens. De ferskeste innenriksnyhetene. Hold deg oppdatert med ABC Nyheter. Effekten kan forklares ved at østrogen øker synapsetettheten i hippocampus.


Behandling av høyt blodtrykk kan vise seg å være forebyggende i forhold til Alzheimers sykdom og vaskulær demens , ut fra det faktum at eldre personer med høyt blodtrykk oftere utvikler både Alzheimers sykdom og vaskulær demens enn eldre med normalt blodtrykk (18). Utgiftene til legemidlene som behandling mot Alzheimers demens dekkes over blåreseptordningen dersom vilkårene er oppfylt.

Medisiner mot aggressivitet. Pasienter med demens kan vise utfordrende atferd som er vanskelig å forholde seg til for andre, eller som er plagsom for pasienten selv. Den fører til tap av intellektuelle funksjoner og endret atferd. Typiske symptomer er svekket hukommelse, konsentrasjonsvansker, tap av dømmekraft, nedsatt evne til planlegging, nedsatt orienteringsevne, språkvansker og nedsatt funksjon i det daglige liv.


Dessverre finnes det ingen behandling som helbreder demens , men det finnes legemidler som kan virke symptomlindrende. Medikamentell behandling er bare en del av omsorgen som personer med demens og familiene trenger. I mange kommuner har man egne demensteam som har en bred tilnærming til hjelpe- og omsorgsbehov.


Ny behandling gir mindre uro hos pasienter med demens – uten medisiner Forskere har utviklet en modell for å utrede, tolke og sette inn tiltak for personer med demens som har symptomer som uro, aggresjon eller angst.

Lindrende behandling til personer med demens. Pleje og omsorg er den vigtigste behandlingsindsats for mennesker med demens. Legemidler mot symptomer ved demens.


Der findes ikke medicin, der kan helbrede demens , men symptomer ved Alzheimers sygdom kan dæmpes med medicin. Læs også om behandling af psykiatriske, adfærdsmæssige og psykiske symptomer samt den relevante lovgivning. Enkelte undersøkelser tyder på at pasienter med demens med Lewy-legemer responderer bedre på behandling med kolinesterasehemmer enn pasienter med Alzheimers sykdom gjør (32). I den første randomiserte studien fikk 1pasienter med demens med Lewy-legemer behandling med kolinesterasehemmeren rivastigmin eller placebo i uker. Informasjonen på helsenorge.


Det er ingen erstatning for undersøkelse eller behandling hos helsepersonell. Dersom du er syk eller trenger medisinsk hjelp av andre grunner, bør du oppsøke fastlegen. Etter hvert som hukommelsen svikter kan personer med demens trenge støtte til å holde fast på fakta om seg selv og identiteten sin. Omsorg ved livets slutt Palliativ behandling , pleie og omsorg er en tilnærmingsmåte som har til hensikt å forbedre livskvaliteten til pasienter og deres familier i møte med livstruende sykdom. Det finnes dessverre ingen garanti for ikke å utvikle demens.


Har du symptomer på forhøyet blodtrykk, fedme, diabetes eller depresjon, er det viktig å bli utredet og behandlet. Det er viktig å merke seg at forskning om demens er omfattende, og man vet foreløpig ikke sikkert hva som er årsaken til de fleste demenssykdommene. Det er viktig å passe på at pasienten er i så bra fysisk form som mulig og behandle bl. I samråd med legen kan en også snakke om eventuelle medisiner som påvirker hjernens funksjoner negativt, f.

Prevalensen er stigende og vil sannsynligvis dobles i løpet av de neste år Alder er den viktigste risikofaktor for utvikling av demens Flertallet av pasienter med demens i sykehjem kan utredes og behandles lokalt, evt. Demens - behandling. Lewy Body demens og Parkinsons sygdom. Kolinesterasehæmmeren rivastigmin kan anvendes til patienter med Lewy body demens eller demens ved Parkinsons sygdom i let til moderat grad. Læs mere om parkinsons sygdom på Parkinsonforeningen hjemmeside.


Frontotemporal demens. Der er ingen specifik behandling medicinsk behandling af frontotemporal demens.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg