torsdag 23. oktober 2014

Herpes simplex behandling

Kjøp på nett og få produktet levert på døren, eller hent i ditt nærmeste Apotek. Bestill fra Vitusapotek på nett. Stort utvalg, Rask og Enkel frakt. Her kan du bestille klargjøring. Finn informasjon om din resept her!


Spesialkompetanse innen hudpleie.

Din beste rådgiver på hud. Få konkurranser, tilbud og råd. Registrer deg i dag! Om herpes simplex -infeksjoner. Herpes simplex virus (HSV) er et virus i familien herpesviridae.


Som alle herpesvirus vil herpes simplex viruset etter førstegangsinfeksjon forbli latent i kroppen resten av livet og kan reaktiveres. Begge typer kan gi lesjoner rundt og i munnen og på genitalia. Hud- eller slimhinneinfeksjon med herpes simplex -virus (HSV) type I eller type II.

I denne artikkelen omtales først og fremst forkjølelsessår. Ved forkjølelsessår foreligger HSV-i prosent av. Infeksjon med herpes gir vanligvis lokale hudinfeksjoner og smertefulle blemmer på hud og slimhinner. Hvis du får infeksjonen vil du bli livslang bærer av viruset.


Sjansen for å bli smittet er størst dersom seksualpartneren din har et utbrudd av herpes (kontaktsmitte). I begynnelsen av et utbrudd er det få symptomer, og mange oppdager derfor ikke at de har ett utbrudd. Begge virus kan gi infeksjon rundt munn og kjønnsorganene. Tradisjonelt har HSV-vært vanligste årsak til genital herpes , men de siste årene har man sett at genital smitte med HSV-er i økning.


Behandlingsöversikt om herpes simplex typ infektioner (munherpes, munsår, gential herpes etc). Diagnostik och behandling. Svært mange forbinder ordet herpes med kjønnssykdommen ved samme navn.


Og selv om viruset som gir herpes på kjønnsorganene (HSV-2) er beslektet med det som gir munnsår (HSV-1), er det som regel to forskjellige virus. Hva hjelper mot munnsår? Herpes genitalis, helvetesild og munnsår er alle ulike typer herpesvirus som gir smerter og plager. Herpesvirus, en stor familie av DNA-virus som angriper mennesker og pattedyr.


Mange herpesvirus kan forårsake sykdom hos sin primære vert, og mange, kanskje alle, kan oppholde seg i en hvilefase i vertens vev, særlig nerveceller, ofte så lenge verten lever. Alle fås reseptfritt på apoteket. Ved meget plagsomme utbrud f.

Slike utbrudd bør undersøkes av lege. Oral herpes simplex -infeksjon. Sekundærutbrudd fremprovoseres av soling og av fysisk eller psykisk stress. Primærinfeksjonen er vanligst i barne- og ungdomsalderen, og er ofte asymptomatisk.


Hos enkelte kan herpes simplex øyeinfeksjon være forårsaket av herpes simplex type 2. Dette viruset forårsaker også genital herpes som oftest forekommer på kjønnsorganene. Herpes øyeinfeksjon rammer vanligvis øyets fremre del, kalt hornhinnen. Hornhinnen er gjennomsiktig og mindre enn millimeter tykk og den beskytter resten av øyet.


Det faglige uttrykket for forkjølelsessår er herpes labialis, men kan også kalles herpes eller munnsår. Forkjølelsessår arter seg som blemmer som utvikler seg til sår på leppene og rundt munnen. Det finnes to typer herpes simplex -virus, type og type 2. Supprimerende behandling av genital herpes simplex hos voksne: Behandlingen bør initieres og overvåkes av lege med erfaring i diagnostisering og behandling av genital herpes simplex. Lavere doser kan iblant være tilstrekkelig.


Systemisk antiviral behandling har betydelig bedre effekt enn lokalbehandling. Behandlingen må startes tidligst mulig i forløpet av symptomatisk infeksjon for å ha god klinisk effekt. Ingen midler har vist effekt på herpes simplex -virus i latent fase, noe som sannsynligvis forklarer at residivfrekvensen ikke kan påvirkes av antiviral.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg