torsdag 2. oktober 2014

Foster uke 34

Kanskje føles kroppen din periodevis tung nå. Noen føler seg ukomfortable med denne ”rare” og uvante kroppen. Andre er fortrolige med den, og viser magen stolt frem med trange klær og kjærlige klapp – de riktig strutter. Det legger på seg 2gram i uken, og immunforsvaret forbereder seg på livet utenfor livmoren.


Noen jordmødre anbefaler gravide å smøre seg med olje i underlivet, altså området mellom endetarmen og skjeden, én til to ganger om dagen fra uke 34.

Tanken er at dette skal gjøre slimhinnene mer elastiske og dermed virke forebyggende på rifter under fødselen. Bruk en e-vitaminrik olje, for eksempel jordnøttolje eller olivenolje. Vekten på babyene kan være ganske forskjellige nå, og det vil igrunnen fortsette å øke frem til fødselen. Uke er helt på grensen til om en stopper fødselen. Ved uker er det helt greit å føde også på små fødeavdelinger i distriktene.


Er du i uke , kan det hende at en forsøker å stoppe fødselen – slik at kvinnen kan rekke å komme seg til en større fødeavdeling for å føde. Vi bryr oss om ditt personvern.

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Det skyldes at livmoren er blitt veldig stor. I løpet av svangerskapet øker vekten på livmoren minst ganger, og volumet øker minst ganger. Du går fortsatt opp i vekt, omtrent et halvt kilo i uken.


Da er vi fremme i uke , og det er bare seks uker igjen. Hun blir år om uker. Uke Nå fosteret er så moden at hvis fødselen starter prøver å klinikere utsette fødselen. Babyen din er omtrent centimeter langt og veier rundt to kilo.


Den jobber seg ned i bekkenet, de fleste med hodet først, noen med rumpa først. Skulle barnet ditt bli født nå, er det definert som prematurt, og må nok i kuvøse, men det er ingen fare for at det ikke skal overleve hvis det ellers er friskt. Jordmor, gynekologer og leger har svart på spørsmål fra gravide i uke : Barnet ligger i seteleie, tverrleie. Kan det få navlesnoren rundt halsen?


Og hvorfor er magen skjev? Lite foster i uke , men hvorfor går målingene opp og ned? Nå begynner man å kalle den lille spiren et foster.


Livmoren din er på størrelse med en liten grapefrukt.

Uke 11: Nå kan du glede deg over at kvalmen snart avtar for de fleste. Nå er de fleste organer anlagt. Den kan høres med stetoskop fra omkring 20.


Regelmessig kontroll av fosterlyden gjøres også under fødselen for å følge med i fosterets tilstand. Følg fosteret utvikling i svangerskapet fra uke til uke. Se bilder av foster i ulike uker og få svar på de vanligste spørsmålene om din graviditet.


I uke er fosteret på størrelse med en honningmelon. Syns du at det over litt tid er mye mer spark, eller mye mindre, ringer du til jordmor eller fastlege og får time den dagen. Hvis det skjer i ferietid eller i en helg, så ringer du direkte til din fødeavdeling og snakker med dem, uansett tid på døgnet.


Omkring uke åpner øynene seg igjen og fosteret vil nå reagere på skarpt lys, plutselige bevegelser eller høye lyder på refleks ved å blunke. Fosteret griper om sine egne føtter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg