tirsdag 21. oktober 2014

God saus til ribbe

Bestill nå og betal ved utsjekking. Kjapt og lekende lett å booke med. Enkel og trygg nettbooking. Les ærlige gjesteomtaler – book nå!


Så godt som halve Norges befolkning spiser ribbe på julaften.

Hvis du følger disse enkle stegene, vil julemiddagen være reddet i år også. Denne sausen til ribbe forutsetter at kraft av ribbe. Når ribbe stekes i ovnen brukes vann, og når ribba er ferdig er det denne kraften du har over i et litermål (eller noe annet som tåler kokvarm væske).


Fettet som legger seg på toppen tar du med en spiseskje og har i en tykkbundet kjele. Ta ut ribba og la den hvile mens du lager saus av kraften. Når du siler kraften til sausen kan du presse grønnsakene gjennom silen.


Se her for oppskrift på god fløtesaus.

Serveres med poteter, rødkål, sylteagurker, sennep, lefse og godt drikke. Her kommer mitt tips til deg på hvordan du får en supersaftig ribbe og en skikkelig smakfull og god saus – hvor du ikke trenger å bruke pose som et utgangspunkt – og veldig god og lettvint rødkål. Her viser vi deg hvordan du enkelt kan lage en kjempegod saus til ribbe. Dette er en saus med masse herlig smak, perfekt til juleribbe.


Prøv denne enkle og gode oppskriften. Rør godt underveis og pass på til det begynner å bli brunt. Løft vekk ribba fra formen den har stekt i. Det er kanskje bare en ting som utfordrer matlageren i deg. Slik lager du saus til ribbe.


Og det er altså saus til ribbe. Den klassiske sausen til ribbe er heldigvis ikke vanskelig å lage. Men, denne sausen forutsetter at du får masse kraft fra ribba.


Jeg lager ribbe kun en gang pr år og det er på julaften. Skal servere ribbe til stk på julaften. Noen som kan hjelpe meg med en god saus til ribba?

Holder det med sjysaus fra Toro? Sausen lager du mens ribben hviler, da får du det gode ribbefettet fra langpannen. For å få ekstra god smak på sausen kan du tilsette litt stekesjy fra stek, kalkun eller ribbe. Kok da sausen i ytterligere noen minutter til du har en fyldig saus. Pisk eventuelt inn en spiseskje kaldt smør før servering.


Det gir en blank og smakfull saus. Juleribbe med hysterisk god saus. I denne episoden av Trond Moi og den sultne naboen får du høre hvordan du kan ta juleribba til ett nytt nivå.


God mat hører jula til. Min favorittsaus til juleribba med litt portvin og ripsgele blir sausen ekstra god. Jeg tenkte jeg i år som i fjor skulle dele en oppskrift på en helt nydelig saus til ribbe. Denne er et must hos oss etter vi smakte den første gang.


Mmm, får vann i munnen! PORTVINSAUS 6-pers. Når det er en halvtime igjen til servering skrus ovnen opp til 2grader med varmluft og grill. Svoren vil da begynne å poppe, så følg med. Aldri har jeg opplevd at svoren blir så perfekt!


Lag saus mens den hviler. Denne oppskriften gir cirka en liter ferdig saus. Hakk opp avskjær fra ribbe , og stek dette i kjelen med smør eller olje til det er godt stekt og har fått tydelig stekeskorpe. Fres stekefett og hvetemel i en kjele til det får en nøttebrun farge. Spe på med kraft, litt om gangen og rør godt slik at det ikke danner seg klumper.


Tilsett portvin, ripsgelé og sitronsaft, og smak til med salt og nykvernet pepper. Her finner du oppskrift på ribbemiddag med saus og surkål. Det kan være lurt å legge en liten tallerken under ribben slik at svoren stekes i jevn høyde og blir sprø.


Ha en halv liter vann i langpannen så kjøttkraft og fett kan renne ned i vannet og skape en god kraft til den brune sausen. Stek ribben ved 2grader i minutter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg