torsdag 16. oktober 2014

Tegn på høyt kolesterol

Tegn på høyt kolesterol

Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Høyt kolesterol er et vanlig problem både hos menn og kvinner, spesielt for personer over år. Man anses å ha høye verdier dersom nivået LDL (lav densitets lipoprotein) kolesterol er høyt , som betegnes som dårlig kolesterol.


Generelt sett har menn høyere verdier enn kvinner. Symptomer og tegn på høyt kolesterol. Pasienter med høyt kolesterol merker ikke tilstanden før en hjerte- og karsykdom har utviklet seg. Hjertekrampe, hjerteinfarkt og hjerneslag er ofte de første symptomene på høyt kolesterol. Hva er tegn på høyt kolesterol ? Tegnene på høyt kolesterol kan bare bli avdekket gjennom en blodprøve, som undersøker lipider og fett i blodet.


En typisk test ville undersøke nivået av LDL og HDL, som er proteiner i blodet som transporterer kolesterol , samt total- kolesterol. Kolesterol er en naturlig substans i menneskekroppen. Men noen mennesker har for mye kolesterol og finne seg selv i fare for helseproblemer. Som sådan, er det en god idé å lære potensielle tegn på høyt kolesterol.


På grunn av fravær av symptomer på høyt kolesterol hos de fleste mennesker med tilstanden, er det viktig at du går til regelmessige kontroller og overvåker ditt kolesterolnivå. Dette er spesielt viktig hvis du har en økt risiko for å utvikle høy kolesterol. Hvordan behandles for høyt kolesterol ? Medisinsk behandling kan komme på tale hvis det forekommer åreforkalkning, eller hvis kolesterolverdien etter diettbehandling fortsatt er svært forhøyet, samtidig med andre risikofaktorer. Dessverre er de første tegnene på hypertensjon sjeldent merkbare, temmelig uspesifikke og utvikles gradvis. Total kolesterol kan deles opp i det gode HDL-kolesterolet og det dårlige LDL-kolesterolet.


Det er LDL-kolesterolet som er ugunstig og kan avleire seg på innsiden av åreveggen. Høyt total kolesterol og høye verdier av LDL- kolesterol gir økt risiko for å utvikle hjerteinfarkt og hjerneslag. All informasjon på NHI. Dersom du er syk eller trenger medisinsk hjelp av andre grunner, bør du oppsøke lege. NHI er uten ansvar for innholdet på eksterne websteder det er lenket til.


Ja, det er kjent at en hvit ring langs iris i øyet gjerne skyldes kolesterolavleiringer, sier legen til Din Kropp. Allmennlege Afzal Innstrand ved Oslo Medisinske Senter bekrefter at en hvit ring kan være tegn på høyt kolesterol. Har du dette, anbefaler Innstrand at du går til legen og får tatt en blodprøve.


Begge disse er det fysiske beviset på kolesterol innskudd. Imidlertid kan disse tegnene være veldig enkle å savne, så testing er vanligvis den eneste måten å være helt sikker på. Testing for høyt kolesterol er ganske enkelt, og det innebærer en blodprøve, vanligvis en fingerprøve.


Lavt totalkolesterol kan være et tegn på kreft, og menn med lavt kolesterol kan være mindre utsatt for å utvikle farlig prostatakreft, viser ny forskning. Behandling baserer seg på livsstilsendringer med røykekutt, sunt kosthold og mosjon, ofte i kombinasjon med kolesterolsenkende legemidler. Det finnes ikke noen tegn på høyt kolesterol annet enn hjerteinfarkt, hjerneslag eller lignende. Eneste måte å få vite om du har høyt kolesterolnivå i blodet er å ta en blodprøve. I Norge har rundt av den voksne befolkningen høyt blodtrykk.


Høyt blodtrykk heter hypertensjon på det medisinske fagspråket. Det er en myte at høyt blodtrykk har ikke noe med personlighet å gjøre, og det er ikke slik at folk med høyt blodtrykk er nervøse, hyperaktive folk. HDL- kolesterol betegnes ofte det gode kolesterolet fordi høyt HDL- kolesterol er vist å beskytte mot hjertekarsykdom. LDL-kolesterolet betegnes ofte ”det farlige kolesterolet”, fordi høye verdier av dette vil ha en ugunstig virkning på hjertet.


Hyperlipidemi er en betegnelse på høye verdier av fettstoffer i blodet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg