torsdag 30. oktober 2014

Amming og jordbær

Denne maten bør du unngå under amming. Du frykter kanskje jordbær , honning, løk, reker og skalldyr og mens du ammer? Amming og tannhelse.


Det er ikke bevist at amming fører til hull i tennene, men morsmelk inneholder melkesukker, og når barnet har fått tenner, er det lurt å være nøye med tannpuss. Om nettene reduseres spyttproduksjonen som beskytter tennene. Derfor bør dere unngå å amme ofte eller gi melk på flaske om natten etter ettårsalder. Hvis ikke, ville jeg evt spist litt, og vært obs på reaksjoner hos babyen, slik at jeg kunne holdt meg unna resten av ammeperioden hvis baby reagerte.


Mamma spiste mye jordbær sommeren hun ammet meg, og satte det ikke i forbindelse med utslett hos meg. Jeg har vært veldig allergisk mot jordbær hele livet. Jordbær og reker går over i morsmelka. Og mange babyer reagerer på de, med vondt i magen, og ugne avføringer.


Amming og jordbær

I tillegg blir dette rådet ofte gitt fordi de er vanlige matvarer mange er allergiske mot. Så om man venter med å utsette barnet for disse, til de er året, vil muligens virke preventivt i så måte. I jordbær og reker fins det vel allergen så det skal jeg holde meg unna mens jeg ammer fordi jeg selv er alergisk mot div.


Så vist det forhindrer at mitt barn får samme allergier som meg så holder jeg meg unna. Jeg synes du skal be om å få en utredning for dette. Livet kan bli hardt for deg hvis dette fortsetter uten at du har noen verktøy å ta av. Så lenge hverdagene er ok virker det som du klarer deg men hva skjer når du kommer i livskriser?


Det bekymrer meg litt kjenner jeg. Tilbakevist å unngå ved amming som forebyggende effekt, men hvis du har et allergisk barn hadde jeg unngått det, samt ventet med å introdusere jordbær. Hvis du gir jordbær direkte til babyen, gjerene etter 6-mnd. Les mer om amming og kosthold på Helsedirektoratets nettside.


Kan det jeg spiser eller drikker gi magevondt hos barnet? Mange får høre at de ikke må spise for eksempel kål, løk, jordbær , reker eller drikke brus mens de ammer. Men forskning har ikke vist noen sammenheng mellom disse matvarene og luft i magen hos barnet.


Amming og jordbær

Du har kanskje fått beskjed av en bekymret bestemor om å unngå å spise jordbær og sjokolade når du er gravid eller ammer, fordi dette kan gi barnet allergi? Fra et allergisynspunkt er det ikke holdepunkter for å gi spesielle kostholdsråd til ammende, skriver helsedirektoratet. Helsekort for gravide er et journaldokument for å sikre forsvarlig behandling, og understøttes av Nasjonal faglig retningslinje for svangerskapsomsorgen. Dessuten fordøyer denne bær fordøyelsen og forbedrer appetitten, noe som er spesielt viktig for barn som spiser svært lite.


Som for minusene av jordbær , er de dessverre ikke så små: Det er mye naturlig histamin i den. Har en liten en på uker. Han ammer HELE TIDEN, dette har han gjort siden han var uke gammel, så er ikke økedøgn. Jeg leser på nett at hyppig amming er vanlig, at ned i kun timer mellom hver amming er normalt, hvis jeg får til timer mellom hver amming er det luksus og da må det ha vært noen andre med meg som distraherer han fra lukta.


Selv om noen babyer kan få mageproblemer i forbindelse med amming , er det ofte vanskelig å finne ut hva årsaken er. Derfor har en rekke myter rundt amming og matinntak oppstått. Noen påstår at mor bør unngå alt fra kål, hvitløk og kullsyre til honning og jordbær fordi det kan påvirke barnet negativt gjennom morsmelken. I går kjøpte jeg meg årets første kurv med jordbær og satt meg ned for å nyte, da jeg plutselig kom på at jeg har hørt at man ikke skal spise jordbær når man ammer?


Er dette sant, eller er det som mange av mytene om hva man kan spise eller ikke? Helsesøster og våre jordmødre har svart på mange spørsmål om amming i vårt forum. Her kan du lese spørsmål og svar om amming. Så blir så usikker når jeg plutselig hører sånn, for spist masse jordbær syltetøy og drukket masse jordbær milkshake. Men merker man om ungen reagerer på det når den er inne i magen?


Amming og jordbær

Kumelk, yoghurt og brunost inneholder bra med jo mens det er lite i gulost. Det er ikke tilsatt jod i plantedrikker eller meierierstatninger av plantedrikker. Havplanter og taremel inneholder jo men innholdet varierer veldig og kan nå skadelige nivåer.


Sjekk at inntaket av jod fra slike produkter ikke overskrider anbefalt inntak.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg