onsdag 15. mars 2017

Nakkesmerter

Minimer stress, smerte og muskelspenning. Forbedrer blodsirkulasjon. Eksistert i over år. ZapMeta Tilbyr Oversikt fra Søkemotorer. Letter nakkesmerter og hodepine.

Videoens første øvelse er en teknikk som kalles suboccipital inhibisjon. Dette er den eneste øvelsen i mitt program hvor du trenger en partner for å utføre øvelsen. Det er en enkel og svært effektiv teknikk man kan gjøre på hverandre for å lette på både nakkesmerter og hodepine. Flere typer nakkesmerter kan bli kroniske.


Derfor er det viktig å oppsøke lege. Vi oppfordrer folk til å oppsøke lege ved nakkesmerter , og generell sykdomsfølelse eller slapphet, sier nevrologen, og sier at det ofte vil være aktuelt med rekvisisjon til fysioterapeut. Mange går også til kiropraktor.


Er smertene akutte, det vil si plutselig oppstått og sterke, kalles det for kink i nakken, facettsyndrom, myose eller rett og slett akutte nakkesmerter.

I tillegg kan andre tilstander gi smerter i nakken, for eksempel irritasjon av hinnene i sentralnervesystemet. Nakkesmerter Hva er nakkesmerter ? I nakken er det mange nervetråder og nakken er derfor lett utsatt for smerter ved skade eller sykdom. Akutte nakkesmerter blir ofte bedre etter noen dager før de forsvinner helt etter omrent en uke. De fleste av oss opplever flere episoder med akutte nakkesmerter i løpet av livet.


Nær halvparten av alle våre pasienter oppsøker hjelp for forskjellige nakkeproblemer. Hos oss kan du få hjelp med å finne årsaken og riktig behandling. Vondt i nakken er vanlig og de aller fleste av oss har opplevd å ha smerter i nakken på et eller annet tidspunkt i løpet av livet. Faktisk så forekommer nakkeplager i ca av den voksne norske befolkningen i løpet av et år og på ethvert tidspunkt har av nordmenn vondt i nakken. En av gruppene som ble nedsatt for å gå igjennom kunnskapen om temaet nakkesmerter var Task Force on Neck Pain and Its Associated Disorders.


Det er anslått at årlig oppsøker prosent av befolkningen lege med nakkelidelse som hovedproblem. Tilstanden er ufarlig, men den kan være svært plagsom for den som er rammet. Tilbakevendende smerteperioder er vanlig helt fra 20-årsalderen. Smertestillende legemidler som enten tas via munnen eller påføres direkte på smertestedet er en måte å behandle nakkesmerter på.


Stivhet, spesielt i brystryggen, forplanter seg ofte til nakken. Ett års prevalens for nakkesmerter i befolkningen varierer fra 1til 7 og blant yrkesaktive fra 2til 4 , avhengig av hvilken definisjon som brukes (25). Prevalensen øker med alderen og er hyppigst hos kvinner og personer i yrkesaktiv alder (26).

De fleste tilfeller av nakkestivheter kan forbedres ved hjelp av enkle øvelser. Har du smerter i nakken? Vi ser ofte at pasienten er motivert for øvelser mens de har smerter for så å miste interessen når de føler seg bedre. I likhet med svimmelhet opptrer dette hyppigere med økende alder.


Ofte kan det være uklart hva som er årsaken. Ofte vil flere enkeltfaktorer virke sammen. Mellom hver ryggvirvel ligger det bruskskiver som fungerer som støtavlastende puter for ryggen. Disse bruskskivene består av en geleaktig kjerne og en hard fibrøs hinne.


Noen ganger kan bruskskivens hinne slå sprekker og det danner seg et prolaps ved at noe av kjernematerialet siver ut. Vanlige symptomer ved nakkesmerter er at nakken stivner til og det blir smertefullt å bevege på hodet. Hodepinen er som oftest ensidig.


Den er gjerne mest uttalt i bakhodet med utstråling mot øyet eller tinningen, og gjerne også mot skulder og arm på samme side. Smertene er konstante, men varierer gjerne i styrke.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg