fredag 10. oktober 2014

Symptomer melkeallergi

Den allergiske reaksjonen kommer minutter til timer etter inntak av melk. Symptomer og tegn på melkeallergi spenner fra milde til alvorlige og kan inkludere hvesing, brekninger, elveblest og fordøyelsesproblemer. I noen få tilfeller kan melkeallergi forårsake allergisk sjokk - som er en alvorlig og livstruende tilstand. I Norge har 2-prosent av befolkningen laktoseintoleranse hvor man primært reagerer på melkesukkeret, altså laktosen ifølge Tine.


Symptomer melkeallergi

Dette er melkeproteinallergi. Allergi mot melkeproteiner og laktoseintoleranse er to forskjellige ting, og det er viktig å skille mellom dem. Når barnet begynner med kumelk, for eksempel i barnegrøt eller morsmelkstillegg, kan det reagere med symptomer som oppkast, diaré, magesmerter, hudutslett eller pustebesvær. Symptomer ved melkeallergi og melkeproteinallergi kan vise seg på mange forskjellige måter.


Det er derfor viktig å finne symptomene med en gang. Les mer på kumelkallergi. Symptomer på melkeallergi og alvorlighetsgraden kan variere, oppstå umiddelbart eller etter noen timer og kan omfatte hu fordøyelsessystem og luftveier. Symptomene på melkeallergi kan blant annet omfatte huden, fordøyelsessystemet og luftveiene.


Symptomer melkeallergi

Variasjonene er store, og symptomene varierer fra barn til barn. Dermed kan det av og til ta litt tid før et barn med melkeallergi får riktig diagnose. Rennende nese, tett nese, nysing og at det klør i nesen og øynene er vanlige symptomer ved allergi mot pollen eller pelsdyr. Det er ikke uvanlig at allergiske reaksjoner skjer i forbindelse med første møtet med morsmelkserstatning eller introduksjon av fast føde i spedbarnsalderen, da barnet kommer i direkte kontakt med allergenet. Vanlige symptomer er eksem, elveblest, oppkast eller diaré, men alle former for allergiske reaksjoner kan forekomme.


Hos spedbarn kan blod i avføringen være et tegn på melkeallergi. Har du matallergi, reagerer kroppens immunforsvar på ett eller flere proteiner i maten, for eksempel melkeprotein eller eggeprotein. Svært små mengder protein kan være nok til at kroppen reagerer. Reaksjonene kan være alt fra milde symptomer i mage-tarmkanal og hu til allergisk sjokk. Reaksjon på melk hos unge og voksne skyldes som oftest laktoseintoleranse og ikke allergi.


Symptomer melkeallergi

Melkeallergi er mest vanlig blant små barn men kan i sjeldne tilfeller vare livet ut. All matallergi skyldes en overreaksjon fra immunforsvaret som feilaktig oppfatter visse proteiner som skadelige. Hun poengterer også at det er viktig å være oppmerksom på at symptomene på laktoseintoleranse kan forveksles med symptomer på andre matallergier og -intoleranser, og også ulike sykdommer og tilstander i tarmen.


Hudsymptomene kan være kløe, rødhet, utslett, utbrudd av eksem og elveblest. Symptomene fra magen kan være magesmerter, diaré, forstoppelse og oppkast. Tetthet og pusteproblemer kan være symptomer fra luftveiene. Alvorlige livstruende allergiske reaksjoner (anafylaksi) kan også oppstå, men dette er sjelden ved melkeallergi. Mens de som har melkeallergi må holde seg helt borte fra alle melkeprodukter, tåler de fleste med laktoseintoleranse å få i seg litt melk.


Symptomene kan være foruroligende, men med riktig kosthold er de enkle å takle. Derfor er det svært viktig at det blir stilt en riktig diagnose. Symptomer Det er individuelt hvilke symptomer som oppstår ved melkeallergi.


De kan være lette og ufarlige for noen, mens for andre kan selv små mengder melk føre til en kraftig allergisk reaksjon. Matallergi er allergisk reaksjon på matvarer. Man antar at mellom én og tre prosent av befolkningen har én eller annen form for matvareallergi.


Det kan være svært vanskelig å skille matvareallergi fra matvareintoleranse. De siste fem årene har salget av denne type melk økt med mer enn 2. Laktoseintoleranse er den vanligste årsaken til at man reagerer på melk, og oppstår tidligst i 3-årsalderen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg