tirsdag 16. januar 2018

Nakkeprolaps

Finn nakkeprolaps hvis du ser nå. Illustrasjon av hvordan en nakkeprolaps ser ut på MR – på dette bildet er det et C5-Cnakkeprolaps. Fått påvist nakkeprolaps og nerveavklemming i nivåene C7-T1?


Her er det du trenger å vite om symptomer og kliniske funn ved nakkeprolaps i C7-Tskivene. Smerteintensiteten kan variere alt etter hvilken stilling du holder hodet i.

Noen vil også merke nedsatt hudfølelse og redusert kraft i armen, såkalte nevrologiske utfall. Både motoriske og sensoriske symptomer. Det er nakkeprolapsen sitt nivå som bestemmer hvilken type symptomer du får. Nakkeprolaps kan gi flere symptomer.


Det kan oppstå med en akutt skade, men oppstår vanligvis som følge av slitasje og belastning over tid. Symptomer ved nakkeprolaps MR undersøkelser er den beste undersøkelsesmetoden for å vurdere skiveprolapser. Kiropraktorer har med sin årig utdannelse den lengste utdannelsen av de faggruppene som behandler muskel- og skjelettlidelser.

Nesten alle (rundt ) av prolapsene skjer i nivå C6-C altså ved de nederste nakkevirvlene. De fleste som får nakkeprolaps blir bra igjen av seg selv, men i noen tilfeller kan kirurgi være nødvendig. Virvelsøylen vår består av en rekke virvler, deriblant sju nakkevirvler. Virvlene er skilt fra hverandre av mellomvirvelskiver. Plages du med nakkeprolaps eller skivelidelse i nakken?


Her er tilpassede øvelser for deg med nakkeprolaps og cervikal skivelidelse – øvelsene egner seg også for deg med svak nakkemuskulatur. En nakkeprolaps er når materie fra skiven mellom hver nakkevirvel buker utenfor ryggraden. Dette skjer i varierende gra man kan ha en liten del av skiven bukende ut fra ryggraden eller man kan ha en mer betydelig del. Dersom skivematerialet presser mot en nerverot kalles det en prolaps med nerverotsaffeksjon.


Operativ behandling av nakkeprolaps Dette er operasjoner som i Norge bare utføres av nevrokirurger. En del av skiven mellom to virvler i nakken har glidd ut og trykker på nervevevet i nakken. Ved feil diagnose eller forsinket behandling kan dette gi varige skader på nerver og det vevet nerven er ansvarlig for. Mange kan ha prolaps i nakken uten å være klar over det.


Det er først når nakkeprolapsen begynner å presse på nervene at flere vil føle smerter i nakken og skuldrene. Prolaps i nakken ( nakkeprolaps ) innebærer at den mykere massen (nucleus pulposus) har trykket igjennom den mer fibrøse ytterveggen (annulus fibrosus) og dermed trykker inn mot spinalkanalen. Behandlingsforløp for nakkeprolaps En liten prolaps i nakken kan skape store smerter og plager.

En sann nakkeprolaps kan skape smerter og stivhet lokalt i nakke samt utstrålingssmerter i form av verk og ilinger ned armer og fingre. En pasient med nakkeprolaps anklaget kronprinsessen for å snike i helsekøen, og SV-leder Audun Lysbakken krevde svar fra regjeringen om det stemmer at personer i framtredende politiske roller. Når prolapset ikke lenger forårsaker utstrålende smerter og funksjonen i ryggen eller nakken (les mer om nakkeprolaps ) er normalisert er det viktig å følge et treningsprogram som blir satt opp i samarbeid med fysioterapeut. Typisk for nakkeprolaps er smerter i nakken og skulderen som stråler ned mot armen og hånden. Dersom legen mistenker at du har nakkeprolaps vil du ofte henvises til MR av nakken.


En av nervene som går ut fra nakken kan komme i klem, men hjernen klarer ikke alltid å oppfatte at skaden har oppstått i nakken. I stedet tolker hjernen ofte signalene slik at det er smerter i det området i armen som nerven betjener.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg