mandag 27. oktober 2014

Gratis tannbehandling

Linker til gratis vareprøver og gode tilbud. Kostnader ved narkose under tannbehandling. For barn 0-år, personer med psykisk utviklingshemming og grupper av eldre, langtidssyke og uføre i institusjon og hjemmesykepleie, har fylkeskommunen plikt til å dekke kostnadene, også tannbehandling under narkose ved behov.


Tannlege n vurderer om du har behov for narkose. Om du velger privat tannlege, må du betale alle utgifter selv.

Disse tilstandene kan gi rett til gratis tannbehandling. Det er fri tannbehandling for barn, psykisk utviklingshemmede (registrerte), eldre og syke som har vært i institusjon sammenhengende mer enn tre måneder eller har mottatt tjenester fra hjemmesykepleien mer enn tre måneder sammenhengende. Det er også noe refusjon for ungdom i overgang fra barn til voksne inntil år. Informasjonen på helsenorge. Det er ingen erstatning for undersøkelse eller behandling hos helsepersonell.


Tannhelse i folketrygden, økonomisk støtte til tannbehandling NAV. Hovedregelen er at man som voksen betaler all tannbehandling selv. Pasientombudet kan for eksempel kontaktes for juridiske råd og veiledning når det gjelder yrkesskadeerstatning.

Tilrettelagt tannhelsetilbud til tortur- og overgrepsutsatte og personer med sterk angst for tannbehandling (odontofobi), er nå etablert i den offentlige tannhelsetjenesten i alle fylkene. Mottar du helsetjenester i hjemmet fra bydelens pleie- og omsorgstjeneste (hjemmesykepleie eller psykisk helsehjelp), har du rett til offentlige tannhelsetjenester fra første dag. Etter tre måneder har du rett på gratis tannbehandling hvis du mottar helsetjenester minst én gang i uken. Utgifter til tanntekniske arbeider dekkes også.


Du plikter å gi beskjed om endringer. I tillegg har vi startet å bygge ut tilbud om tannbehandling for personer som har stor angst for å gå til tannlege. Disse får gratis behandling av psykolog og tannlege for sin angst, og deretter gratis tannbehandling.


Tilbudet bygges ut i hele landet, sier hun. Er det noen flere muligheter for trygdeytelser til tannbehandling ? Det gjelder som jeg nevnte tidligere spesielle regler for utlandet, men jeg kan ikke gå i detaljer om dette her. Dessuten er det spesielle regler for krigspensjonister. Her dekker trygden utgiftene til tannbehandling når de overstiger et visst beløp per år.


Rett til gratis tannbehandling. I alle fylker er det en offentlig tannhelsetjeneste som skal gi et regelmessig tilbud om tannbehandling til visse grupper av befolkningen. Rettigheter til fri tannbehandling – psykiatriske pasienter utenfor sykehus. Noen grupper kan ha rett til gratis tannbehandling fra den offentlige tannhelsetjenesten der de bor eller oppholder seg: Barn opp til år får dekket tannbehandling med unntak av tannregulering.


Ungdom – år får dekket av tannbehandlingen.

Personer på institusjon eller som mottar helsetjenester i hjemmet i mer enn tre måneder. Når pasienten frem-viser frikort egenandelstak skal tannlege fylle ut når og hvor frikortet er utstedt. Frikort egen-andelstak gjelder ikke for tannbehandling. Forebyggende tannbehandling kan redusere risikoen for bisfosfonatassosiert kjeveosteonekrose.


Hovedsiktemålet for denne artikkelen er å gi informasjon om kjeveosteonekrose og forebyggende tiltak til tannleger med ansvar for tannbehandling av pasienter som får bisfosfonater mot osteoporose. Her kan du lese om hvilke sykdomstilstander som kan gi deg rett til å få dekket noen av tannlegeutgiftene dine fra HELFO. Be tannlegen eller tannpleieren om en vurdering av rettighetene dine.


Utfyllende informasjon om Diagnoser og tilstander som kan gi rett til stønad til tannbehandling. Innsatte med opphold mer enn tre måneder får tilbud om tannhelseundersøkelse, samt nødvendig forebygging og vanlig tannbehandling. Dette gjelder både innsatte i fengsel eller i en overgangsbolig.


Hjemmesoning gir ikke rett til gratis tannbehandling.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg