torsdag 9. oktober 2014

Felling av sokker

Sokker med Blonder til Fest og Gøyale Ankelsokker til Hverdag. Nordens største utvalg! Bredt utvalg av sokker på Stylight. Ingen felling på oversiden av foten ) Etter fellinger har du masker glattstrikk på undersiden av foten og masker ribbestrikk på oversiden. Gjenta en runde med felling.


Ny runde uten felling.

Med den første metoden (som vises i videoen) får du en sokkeoppskrift der hælen praktisk talt strikker seg selv. Om du bare følger steg for steg i videoen, er vi sikre på at du skal få til å strikke sokker. Oppskriften kan enten lages med den artige tursjokolade-vrien, eller strikkes i én farge og brukes som en baseoppskrift på sokker.


Tåfelling er viktig å kunne. Her er vår siste tåfelling og sokker. Her lærer jeg deg hvordan man strikker kile hæler :) Om det var noe du ikke forsto, så er det bare å spørre! Nå er selve hælen ferdig strikka, og du må plukke opp masker på hver side for å kunne strikke videre.


Hvor mange masker man plukker opp avhenger av hvor mange omganger man strikker hælen over, altså størrelsen.

Steg for steg med bilder om hvordan man strikker sokker. Alt er enkelt når man kan det, og husker selv hvor jeg strevde med mine første sokker , og hvor mye enklere alt hadde om jeg hadde hatt bilder av det underveis. Snu og strikk vrangt tilbake. Fellingen gjentas enda en gang.


Begynn andre pinnen med m, så felling. Start felling på neste omg. Kapp tråden og fest løse tråder. I januar mens de fleste her hjemme hadde det svært så kaldt, var jeg i solfylte Los Angeles, CA og lærte å strikke sokker med helt perfekt passform.


Som så ofte ellers blir veien til mens du går, jeg var på TNNA´s garnmesse i LA. Men her har du et utgangspunkt for noen tykke gode sokker som snurrer seg fint rundt føttene. Dette trenger du til et par voksne sokker : Tre nøster tykt garn, for eksempel Vamsegarn fra Rauma eller lignende. Fem strømpepinner nr.


Sokkene er strikket fra leggen og ned til tåa, rundt og rundt. Illustrasjonene er vist med settpinner. Sommeren er for meg typisk strikke sokker -tid.


Det er et lite, og enkelt arbeid å ta med seg rundt omkring og på ferier. Jeg liker å kunne forandre på oppskriftene mine, derfor har jeg laget meg en oppskrift med mange varianter. Ang farger så likte jeg alle 3.

Likte de så godt så kanskje jeg skal prøve meg på oppskrifta du la ut. Tusen takk for du delte den med oss andre. En liten snutt på hvordan du feller av.


Her viser jeg hvordan du feller av ved å strikke to masker og ta den første masken over den siste. Strikker en og drar den forrige over. Jeg har tenkt å strikke en lue på frihånd.


Er ganske nybegynner så vi snakker bare en mønsterløs sak på rundpinne. Men for at det skal bli en lue må det jo nødvendigvis felles av noen masker slik at lua blir smalere. Er det noen gyllen regel for hvor ofte man må felle, og hvor mange?


Det er nå felt maske, og det er maske på høyre pinne. For å felle maske til, strikk ny maske og dra den gamle masken fra høyre pinne over den nye. Ofte er alt du trenger av strikkepinner rundpinner i forskjellige størrelser siden du både kan strikke rundt og rundt på dem, men også frem og tilbake. Og til ermer og sokker , hvor oppskriftene gjerne sier at du skal bruke strømpepinner kan du heller bruke en lang rundpinne med bøyelig vaier, og bruke magic loop-metoden.


Det er nemlig bestemor som har lært meg denne fellingen. Den er egentlig ikke er så vanskelig bare man har tunga rett i munnen. Vi strikker små blå babysokker.


Garn: Rauma TUMIPinner nr: Lagt opp masker og strikket sokker som vanlige voksne sokker.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg