fredag 17. oktober 2014

Tips omgangssyke

Omgangssyke blir ofte forbundet med oppkast, men det er ikke alle som får. Det er ikke alle som kaster opp. Det kan variere fra person til person, sier Lange ved Folkehelseinstituttet. Tips ved omgangssyke.


Drikk hypping, men små mengder av gangen.

Dette kan også virke lindrende mot kvalme. GEM pulver er en væskeerstatning som også erstatter kroppens salter og sukker. GEM pulver anbefales brukt ved diaré og tegn på dehydrering da den inneholder den riktige sammensetningen av salter. Man blir fort dårlig og føler seg elendig på et blunk, og hvor lenge du vil føle deg kvalm og uggen etter at du har sluttet å kaste opp avhenger i stor grad av hvor mye mat og drikke du får i deg, sier ernæringsfysiolog Mette Nedregård.


Hva er omgangssyke ? Sykdommen varer normalt fra noen få dager til en ukes ti og den smitter lett. Virusinfeksjon i tarmen er en vanlig årsak til diaré og oppkast.

Viruset smitter veldig lett fra person til person. Håndhygiene er veldig viktig, men det finnes også kjerringråd. Les mer om omgangssyke. Kvalme og omgangssyke. En som mener kvalme og omgangssyke er det verste som finnes, har send inn noen tips som kanskje kan være til hjelp.


Vi sender imidlertid Flax-lodd til alle som sender inn tips og bilder, så lenge navn og adresse er oppgitt. Vi har fått inn et råd mot kvalme og omgangssyke. Det går som følger: Dersom du har omgangssyke , eller er syk på noen som helst måte, er søvn og hvile den beste medisin. Sørg for å ligge med hodet høyt, støttet behagelig opp så nakken får være så rett som mulig. Nå er høysesongen for omgangssyke i gang.


Sjekk hvem som må være hjemme ekstra lenge etter oppkast og diaré. Når kjærlighet gjør skade – syv tips for å komme deg vekk. Mat er sjelden det som frister mest når du har omgangssyke , og heldigvis kan kroppen klare seg i ukevis kun på væske. Når du føler deg litt bedre, er det fint å prøve med litt lettfordøyelig, tørr mat, som kjeks.


Grundig håndvask forebygger smitte.

God håndhygiene er det beste forsvar mot omgangssyke. Vanligvis vil en vanlig omgangssyke være overstått i løpet av noen få dager. De typiske symptomene er kvalme, oppkast og diaré. Apoteker Eva Brøndbo fra Boots apotek Torgkvartalet i Stjørdal gir deg de beste tipsene for hvordan du forhindrer smitte og lindrer omgangssyke.


Normalt sett tar det to til tre dager fra smitte til du blir syk selv. De vanligste symptomene er kvalme og generell følelse av uvelhet før du starter med oppkast og diare. Som oftest smitter omgangssyke via avføring fra en syk person eller fra den som steller den syke. Overflater som for eksempel dørhåndtak, vannkraner, betalingsterminaler eller stolrygger som har fått viruset på seg. Ved akutt diaré eller omgangssyke trenger du vanligvis ikke å gå til lege, men det finnes likevel noen unntak.


Hvis man mister mye vann og ikke klarer å holde på vannet, bør du gå til lege. Spesielt hvis det gjelder kronisk syke voksne eller små barn, råder Valeur.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg