tirsdag 17. november 2015

Albuesmerter

Albuesmerter

Hva er albuesmerter ? Albuesmerter er smerter i eller i området rundt albuen. De skyldes oftest skader eller overbelastninger. Som oftest går det over av seg selv. Les mer om dette i vår symptomsjekker.


Smerter i albuen oppstå ofte som følge av betennelse eller skade på sener eller slimposer rundt leddet. Det kan blant annet dreie seg om belastningsskader, brud leddbåndsskader, artrose (slitasjegikt), eller nerver som kommer i. En ekspert på muskel og skjelettlidelser kan utifra din diagnose informere deg om hvilke ergonomiske hensyn du må ta for å forhindre ytterligere skade – og dermed sikre raskest mulig tilhelingstid. Med mindre ett traume har forårsaket plagene, er hovedgrunnen til smerter i albuen irritasjoner av sener. Typisk er dette sener på utsiden eller innsiden av albuen. Hos Tonus undersøker vi deg grundig for å luke ut at det ikke er noe alvorlig sykdom eller som er årsak.


Behandlingen kan være manuelle smertelindrende mobiliseringsteknikker, laser, nåler, trykkbølger etc. Ta kontakt med oss dersom du er usikker og ønsker en grundig undersøkelse. Den nye varianten av coronavirus som sprer seg i Kina og flere andre lan kalles nå for Wuhan-virus. Viruset smitter via luftveiene, og det er mulig at det sarslignede viruset kan mutere og spre seg ytterligere.


Albuesmerter

For at lægen kan stille en korrekt diagnose, er det vigtigt at få afklaret, præcist hvorfra smerten kommer. De allerfleste albuelidelser går over af sig selv. Har du vondt i albuen? Smerte i albuen er underarmen er relativt vanlig i dag, og oppkommer i de fleste aldersgrupper, hos kvinner og menn. Albusmerter er et utbredt problem hos mange styrketrenende.


Grunnet den relativt enkle utformingen av albuleddet, ihvertfall fra utsiden, er det mange som sliter når det kommer til behandling og hpndtering av albusmerter. Særlig hyppig forekommer smerter på utsiden av albuen - såkalt epikondylitt eller tennisalbue. Langt de fleste tilfælde af smerter i albuen skyldes en simpel overbelastning af muskler og sener, MEN for at slippe for at have ondt i albuen er det vigtigt, at du finder frem til den egentlige årsag, så du ikke ender med bare at symptomlindre dine albuesmerter. Hei jeg er en mann på år og er veldig plaget av podagra,og den kommer stort sett på høyre side av høyre fot eller venstre side av venstre fot sjelden har jeg problemer med stortåene. Må ta medesiner når anfallene kommer men begynner og bli lei dette.


Albuesmerter

Er det noe og gjøre med dette ? Ikke alle albuesmerter er et resultat av tennisalbue. Legen som utfører tennisalbue test altså først bør sjekke nakke, skuldre og rygg for å utelukke differensialdiagnoser. Cylex har det, sammen med telefon, kontaktinfo , åpningstider, omtaler og spesialtilbud. Albueleddet kan bli smertefullt i forbindelse med revmatisme eller slitasjeforandringer (artrose). I disse tilfellene blir ofte leddet hovent, og bevegelse gir smerter og innskrenket bevegelighet.


Også irritasjon av slimpose kan gi albuesmerter , og dette kan være et resultat både av overbelastning eller komme sekundært til skade. Måske har du en Tennisalbue, Musearm eller en Golfalbue? Test dig selv - se videoen med gode øvelser mod albuesmerter.


Albuesmerter

Eller book tid i dag til behandling. Visste du at albuesmerter kan komme referert fra skuldrene? Vi anbefaler alle med vondt i albuene å forsøke økt trening rettet mot skuldre og brystryggen også.


Prøv disse: – effektive øvelser for vonde skuldre.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg