fredag 10. oktober 2014

Halsbetennelse antibiotika

Hvis du har halsbetennelse , kan varme drikker som te og diverse pastiller lindre halssmertene dine. Medisinsk behandling: Hvis podingen fra halsen inneholder gruppe A-, C- eller G-streptokokker, vil legen gi deg et antibiotikum. Men effekten er bare at du blir frisk ca.


Symptomene som oppstår ved en halsbetennelse er smerter langt bak i halsen som blir verre ved svelging. Halsen kan være rø eller ha hvite flekker bak i svelget.

Sykdommen kan skyldes virus eller bakterier. Halsbetennelse er en betennelse i mandlene i svelget. Les mer på apotek1. Penicilinens effekt på symptomene og varigheten av sykdommen er imidlertid ganske liten, men medisinene reduserer smittefaren. Det som hjelper mot selve halsbetennelsen er antibiotika , men det finnes kjerringråd som lindrer smertene.


Bli kvitt halsbetennelse. Hva er halsbetennelse med streptokokker?

Streptokokker er den vanligste årsaken til bakteriell halsbetennelse. Ofte forutgås bakterieinfeksjonen av en virusinfeksjon, en forkjølelse, med lett ubehag i halsen. Dersom forkjølelsen kompliseres med en streptokokk-betennelse, vil du bli merkbart sykere med økende halssmerter og ubehag ved svelging.


Man kan bli smittet av halsbetennelse gjennom dråpe- eller kontaktsmitte. For eksempel ved at en syk person i nærheten hoster eller nyser. Sykdommen rammer ofte ungdommer og barn, men alle kan få en halsbetennelse.


Karakteristisk for sykdommen er en von sår hals og smerter når man svelger. Når sykdommen skyldes bakterier kan den behandles med antibiotika hvis allmenntilstanden er dårlig. Forløpet er vanligvis godartet enten årsaken er virus eller bakterier.


Leger anbefaler vanligvis antibiotika mot halsbetennelse forårsaket av streptokokker. Er det tvil om årsaken kan legen gjøre en hurtigtest som gir svaret i løpet av få minutter. Av og til sendes prøver inn til dyrkning. Prøven tas med en liten bomullspinne fra mandlene.


Lemierres syndrom kan utvikles etter en halsbetennelse forårsaket av bakterier i streptokokkfamilien. I krater og groper på tonsillene som er skapt av streptokokkinfeksjonen kan det utvikles anarobe bakterier. Bakteriell halsbetennelse bør derimot alltid behandles med antibiotika.

Behandling av halsbetennelse som skyldes virus. Det finnes ingen direkte helbredende behandling mot halsbetennelse som skyldes virus, antibiotika har ingen effekt og kan i verste fall medføre bivirkninger som utslett og diare i tillegg til resistente bakterier. Som nevnt før har jeg halsbetennelse og går på antibiotika for dette, apocillin tror jeg det heter. Før jeg begynte hadde jeg kjempevondt i halsen, type følelse av tordnekratt og klarte knapt å få ned suppe. Nå har jeg gått på antibiotika siden mandag og det er ikke lenger vondt, men jeg er forts.


Husker jeg hadde en halsbetennelse for noen år siden som var så smertefull at jeg ikke fikk sove på over et døgn, hver gang jeg skulle svelge, selv om det bare var spytt, følte jeg det som en kniv i halsen. Jeg kom meg dog til legen og fikk antibiotika , og smerten gikk over. Hadde vel godt oppe på 39-tallet i feber.


Hehe, jeg har hatt halsbetennelse en gang. Klarte ikke svelge mitt eget spytt, ikke spise, ikke drikke, slet med å puste på grunn av hevelsen i halsen, klarte nesten ikke snakke og måtte da ta hvilepause mellom hvert ord. Hadde høy feber og måtte på dag bli bedt om å bli kjørt på legevakten. Antibiotika kan i sjeldne tilfeller redusere absorpsjonen og derav effekten av p-piller.


Samtidig tilførsel av probenecid hemmer den tubulære sekresjonen av cefaleksin og gir økt halveringstid. Ved samtidig bruk av cefalosporiner og aminoglukosider er det rapportert økt risiko for oto- og nefrotoksisitet. Hvis det føles som du svelger piggtrå kan det være en halsbetennelse med streptokokker. Det er flere forskjellige typer som kan gi sykdom hos mennesker, men viktigst og mest alvorlig er de sykdommene som fremkalles av de såkalte hemolytiske streptokokker.


Utbrudd av halsbetennelse og skarlagensfeber var forholdsvis vanlig før pasteurisering av melk, og det er beskrevet flere utbrudd av skarlagensfeber i Norge hvor smittekilden har vært forurenset melk. Bakterien var tidligere årsak til alvorlige, invasive infeksjoner med høy dødelighet, f.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg