onsdag 8. oktober 2014

Utslett barn uten feber

Utslett med feber kan ha en rekke årsaker, men særlig hos barn er årsaken ofte en infeksjon. En annen vanlig årsak kan være medikamentreaksjon, mens smittsom hjernehinnebetennelse er en sjelden årsak. Disse ufarlige utslettene er ofte rødprikkete med eller uten kløe, sier Ringnes.


Utslett som er lilla-aktig eller som ser ut som små blåmerker bør man alltid oppsøke lege for, da det kan være tegn på noe alvorlig. Dersom barnet har et utslett og samtidig har nedsatt allmenntilstand og feber , bør man oppsøke lege. Utslett hos barn - Når det gjelder utslett er det to grunnleggende spørsmål som hjelper deg å sortere ut hva det kan være. Feber eller ikke feber ? Syvåringen hadde plutselig masse flekker i kvel litt opphevet fra huden, litt røde, men ikke knallrøde. Kunne ligne litt på myggstikk, men ikke så runde.


Jeg må jo ta kontakt. Høy feber , pustebesvær, oppkast eller nedsatt allmenntilstand kan forekomme av utslett , og er et tegn på at legen bør kontaktes så fort som mulig. Dersom det ikke er noen faretegn, kan utslett gå over av seg selv etter noen dager. Utslett har ulike kjennetegn og symptomer, og noen opplever mer alvorlige symptomer enn andre. Den gir et typisk utslett uten samtidig feber eller påvirkning av allmenntilstanden.


Utslett barn uten feber

Sykdommen kommer gjerne i flere faser, men uten at en trenger å være oppmerksom på dette. Det hele begynner ca uke etter smitte og varer i 2-dager. Da kan en merke symptomer som hodepine, feber , sår hals, kløe, hoste, magesmerter og leddsmerter.


Fjerde barnesykdoBarnet har feber i 3-dager. Når feberen blir borte dukker det opp et svakt rødfarget og småprikket utslett på kroppen. Barnet kan være preget av feber i starten, men har god allmenntilstand når utslettet kommer. Barn kan få utslett av mange ting.


Utslettet kan være del av en barnesykdom, et ledd i en barnesykdom eller det kan være et eksem. Man kan også få utslett av sol eller kal tørr luft. Utseende og måten utslettet har oppstått på, kan fortelle mye om årsaken. Ifølge helsesøsteren er utslett ledsaget av feber hos barn i barnehagealder en nokså hyppig årsak til at foreldre tar kontakt med helsepersonell. En vanlig årsak til feber hos barn er virusinfeksjoner.


Noen virusinfeksjoner kan gi utslett. I de fleste tilfeller er feber et tegn på infeksjon, men barn som har vært svært aktive, eventuelt som har skreket mye, kan få litt økt temperatur uten å ha infeksjon. Barn får lettere feber enn voksne. C er for eksempel vanlig ved forkjølelse, og barn kan også få feber uten å være særlig. Barnesykdommer er en betegnelse som brukes mye om en rekke sykdommer som i all hovedsak rammer barn.


Mange av barnesykdommene gir kløende utslett , som kan lindres. Det finnes vaksine mot de fleste barnesykdommene i barnevaksinasjonsprogrammet og forekomsten er derfor lav. Meget vanlig, men nokså ukjent sykdom som forekommer hos barn i alderen seks måneder til tre år. Fem til ti dager etter at barnet er smittet får det høy feber i to-tre dager.


I disse dagene har barnet bare feber og få andre symptomer. Deretter faller temperaturen samtidig som barnet får utslett. Rengjr sknsomt uten trke ut eller irritere huden. Ung gutt med feber , sr hals, sre lepper og bullst utslett - Tidsskrift.


Utslett barn uten feber

Noen fr mye feber og blir dekket av utslett , mens andre bare fr. Vanligst er det i alderen måneder til år. Virussykdommen er et slags herpesvirus, men helt ufarlig, sier fastlege, Kari Løvendahl Mogstad ved Munkholmen legesenter og gründer i firmaet Lykkelig som Liten. Jenta mi på år har plutselig fått masse utslett i ansiktet. Hun har også utslett på armene, rompa og lårene.


Magen og ryggen er fri. Det virker heller ikke til å klø. Noen større enn andre. Det er også litt på leggene. Hun hadde feber mandag og tirsdag, men h. Hvis et barn får feber i løpet av de første tre levemånedene, kan barnet være alvorlig sykt og du må kontakte lege.


Eldre barn kan ha høy feber uten å være særlig plaget eller alvorlig syke. Mange utslett som oppstår hos barn og spedbarm er ufarlige, plager ikke barnet, og går over av seg selv. Om det er et kløende utslett finnes det lindrende behandling.


Her er en oversikt over noen av de vanligste utslettene som kan oppstå hos spedbarn og barn.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg