tirsdag 28. oktober 2014

Symptomer klamydia

Nå kan du bestille produkt fra Vitusapotek på nett. Stort utvalg med rask og enkel frakt! Det er ikke sikkert at flere kvinner enn menn har klamydia , men kvinner er flinkere til å teste seg oftere enn menn.


Ubehandlet klamydia kan hos et fåtall kvinner gi redusert fruktbarhet. Bruk av kondom, test og behandling er viktig for å bekjempe sykdommen.

Symptomer og forløp Behandling og påvisning av klamydia Når bør du teste deg? Det foreligger få studier som beskriver det naturlige forløpet av klamydia , men ifølge fhi. Men du skal ikke gå i 1-år med symptomer på klamydia. Mistenker du smitte, oppsøker du lege for behandling for å unngå komplikasjoner.


Hvilke symptomer gir. Siden klamydia kan forløpe uten symptomer i lang ti kanskje år, behøver ikke nyoppdaget klamydia å bety utroskap. Rutiner for prøvetaking og rapportering varierer fra land til land og gjør det vanskelig å sammenlikne. Hvordan smitter klamydia ?

Mødre med klamydiainfeksjon kan smitte barnet ved fødselen. Klamydia smitter primært ved seksuell kontakt. Barnet kan få betennelse i øyet, eller i sjeldne tilfeller lungebetennelse. Hva er tegnene på at man har klamydia ? Mye av forklaringen på hvorfor forekomsten av klamydia er så høy, ligger i at sykdommen ikke gir noen symptomer hos over halvparten av de smittede.


Mer uspesifikke symptomer som kløe i urinrør eller balanopostitt forekommer også, men disse har liten klinisk signifikans. Blant gruppen msm sees det økning i LGV i Norge, se mer under komplikasjoner og følgetilstander. Symptomer Vis større bilde De fleste som blir smittet med klamydia , får ingen symptomer , men de kan likevel smitte andre. Hvis du får symptomer , er det mest som svie når du later vannet, og kløe fra urinrøret. Kvinner kan få utflod fra skjeden, og menn litt utflod fra urinrøret.


Genital klamydia og graviditet. Mange pasienter har bare beskjedne plager, og man regner med at mange av den grunn ikke oppsøker lege. Infeksjonen går med andre ord ofte over av seg selv. Sikrere sex, og da spesielt kondom, beskytter mot klamydia ved oral- og analsex. De fleste opplever ingen symptomer eller plager som følge av klamydia , og de som gjør det opplever gjerne plager én til to uker etter smittetidspunktet.


Av symptomer for gutter er utflo svie når man tisser, kløe og utslett det vanligste.

Mange tester seg ikke, og siden klamydia sjelden gir symptomer , kan mange være smittet og smitte andre uten å vite det. Det gjør at faren for å bli smittet ved ubeskyttet sex er stor. Navnet henspiller på at bakterien kan gi trakom (kronisk øyebetennelse). I sjeldne tilfeller kan den føre til sterilitet og større infeksjoner i bukhulen.


Den enkleste måten å beskytte seg mot klamydia er å alltid bruke kondom ved samleie. Barn kan også smittes ved fødsel. Inkubasjonstid klamydia. Det tar omtrent 5-dager fra man er smittet til man kan merke symptomer på klamydia. Fordi gonoré og klamydia ofte forekommer sammen, tas det en klamydiaprøve av deg sammen med gonoréprøven.


LES OGSÅ: Slik tester du deg for kjønnssykdommer. Gonoré behandles med Antibiotika, som dreper bakterien. De fleste trenger bare en dose som gis i sprøyteform og injiseres i setemuskelen. Det er sjeldent at menn får komplikasjoner av gonoré, fordi de fleste har symptomer og oppsøker lege. Du kan også få arrvev i urinrøret som blokkerer urinpassasjen.


Dette kan føre til ytterligere infeksjoner og mulige nyreskader.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg