tirsdag 14. oktober 2014

Hvordan spise sunt

For mye mat er ikke sunt , uansett hva du pakker i munnen (2). Dette høres kanskje enkelt ut, men dette er den viktigste enkeltårsaken til overvekt, fedme og livsstilsykdommer (3-5). Når du er sånn passe mett, er måltidet over. Uansett om du vil ned i vekt eller bare ønsker å spise sunt , er dette de beste og enkleste rådene du kan følge.


Dette er også Gunn Helene Arsky, som er ernæringsfysiolog i Bama, helt enig i. Hun anbefaler at vi spiser grønnere, spiser grovere og spiser smartere.

Med våre frenetiske hverdager, er det naturlig at mange ikke har tid på til å fokusere på å spise sunn mat, så her kommer vi med noen tips for å gjøre det litt enklere. I år hadde jeg som nyttårsforsett å spise sunnere, og så langt går det veldig bra! Jeg har jo spist sunt i mange år, selv om jeg har skeiet ut en del før nyttår, så jeg har en del triks for hvordan man kan spise sunt. Vann - Bytt ut det du drikker med vann. Med forskjellige råd i media kan det være vanskelig å vite hva man skal spise for å være sunn.


Se her hva Helsedirektoratet anbefaler. BALANSE: Begrens inntaket av mat og drikke som har høyt energiinnhold og lite næring, som brus, godteri og snacks Sunn hverdagsmat og et variert kosthold gir. Og til sist (eller kanskje først?) så hadde jeg hørt med mine kolleger om hvordan de løser situasjonen.

For det første er det veldig mange ulike oppfatninger om hva sunn mat og et sunt kosthold er. Ingen grunn til å få panikk, overtrekke kredittkortet eller spørre pappa om penger - for du kan faktisk spise sunt uten å blakke deg. Vi har fått ernæringsrådgiver og Side2-blogger Silje Bjørnstad til å dele sine beste tips til hvordan du kan bli dronningen av sunn, billig mat – og planlegging i det nye året. Logg inn eller skjul denne meldingsboksen for godt. Ketose er en naturlig tilstand i kroppen hvor den forbrenner hovedsakelig fett.


Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Spiser du sunt nok fordi du får frukt og grønt hver dag - eller ødelegger den daglige chipsen og colaen alt? Test kostholds-vanene dine her, og få svaret!


SVAR: Hei Takk for ditt spørsmål til ung. Så fint å høre at du trener dager i uka! Det er en viktig innsats for helsa di. Du har sikkert hørt at det er sunt å spise havregryn til frokost.


I denne saken har du også fått lese detaljert om hvorfor dette er sunt ! Det beste tipset for å inkludere havregryn i hverdagen er å spise det til frokost. Havregryn holder deg også som kjent mett lenge (kilde: 46)! En sunn livsstil handler ikke bare om å spise et sunt kosthol eller trener regelmessig.


Du må spise sunt , mosjon, og finne en sunn balanse mellom arbeid og lek.

Spise sunn er svært viktig for å leve en sunn livsstil, fordi din diett er det som brensel livet ditt. Du vet sannsynligvis at et usunt kosthold ikke er bra for helsen din. Hvis man spiser usunt som ung, fortsetter man ofte med det som voksen. Derfor er det bra for deg å utvikle gode matvaner allerede nå. Hva er et balansert kosthold?


Det skal ikke mye til for å få sunn mat og drikke inn i hverdagen. Små grep for å spise sunt kan gi en stor forskjell. Hvordan kan jeg klare å ha et sunt kosthold? Få flere tips og råd her. Kostholdsdagbok hjelper deg!


Spis mer fiberrike matvarer som grønnsaker og belgvekster og mindre ferdigmat som pølser, kjeks o. Spis sunnere og gå ned i vekt: Havre, belgvekster, kål, rotfrukter, nøtter, kjerner og fullkorn er sunne, mettende matvaner, er rimelig og lettvint.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg