fredag 31. oktober 2014

Prikker i huden

Røde prikker i huden er helt vanlige og heter Cherry Angiomer. Mange oppsøker hudlege fordi de blir bekymret, men de er ufarlige. Hva forårsaker disse flekkene?


De dukker opp noen ganger på ryggen og i ansiktet. Hei, Jeg lurer på en liten ting. Har sånne små blødninger i huden , litt forskjellige i størrelse, men ca rundt 1-mm store.

Noen blir borte med glasstesten, noen ikke. Har en del på armene, et par på lårene. Og rundt noen av disse prikkene er det akkurat som hvite ringer. Når det gjelder utslett - eller små røde prikker - så trenger man som regel ikke være engstelig for dette når det kommer og går, og man ikke har noen andre symptomer i tillegg. Du nevner det ikke, men har du for eksempel kløe på de samme områdene?


Petekkier betyr egentlig bittesmå blødninger i huden , og kan ha mange årsaker. Men at barn får røde prikker på huden , er ifølge Annette Resch, privatpraktiserende barnelege og spesialist i pediatri ved Doktor Barnego ganske vanlig: - Barn har meget reaktiv hud og en ser raskt merker og røde prikker av ymse slag på huden deres. Avhengig av alder, vil barn lett få prikker på huden av ulike årsaker, sier Resch.


LES OGSÅ: Ikke skrubb huden for ofte.

Svarte prikker eller hudormer er opphopning av talg og keratin i talgkjertlene, sier Johansen. Denne talgen blir etter hvert hard og danner små kuler, og disse kalles komedoner. Sorte prikker blir svarte fordi talget har oksidert, og disse kalles åpne komedoner.


Ifølge hudlege Kjetil Guldbakke på Lommelegen. Les også: Sjekk hva som gror på kroppen din. Denne soppen har vi alle på huden , men den kan skape problemer særlig om sommeren.


Bakgrunnen for dette er at den liker seg når det blir varmt og man blir litt svett. Keratosis pilaris eller hyperkeratosis pilaris er en forstyrrelse i forhorningen av huden (keratiniseringen) rundt hårfolliklene. Tilstanden er karakterisert ved masse små nupper på utsiden og baksiden av overarmene, ryggen, lår, kinn og rumpeballer. Huden kan se ut som om man har kylinghu og den kan kjennes som sandpapir.


Blemmer i huden er forårsaket av skade av vevet i huden. Slike skader kan komme av trykk og slag, infeksjoner, skade på grunn av kulde eller varme, kjemisk påvirkning, eller reaksjoner og sykdommer i kroppens immunsystem. Røde flekker på huden bør ikke føre til ubehag. Hvis de gjør vondt, klør eller plager deg på andre måter, bør du oppsøke lege.


Hvis det å berøre dem forårsaker blødninger, dra til en hudlege. Vær oppmerksom på farge og form. Er det farlig å ha røde nupper og prikker i huden ved bikinilinjen?


Mørke prikker på huden etter solbehandling, kan jeg gjøre noe med dette?

Jeg har på en måte hvite, små prikker på huden. Har du hørt om cherry angiomer før? De kalles på fagspråket Campbell de Morgan spots, og på folkemunne kirsebærflekker. De er ikke farlige, men må skilles fra andre utvekster som kan forekomme i huden , sier Kjetil Guldbakke, hudlege ved Oslo Hudlegesenter, til KK.


Vi tester: Fjerning av sorte prikker og ormer Fungerer egentlig pore-strips? Vi er nok ikke de eneste som har lurt på om pore-strips faktisk er svaret når det kommer til sorte prikker i huden. Hudsopp trives i varme og fuktighet.


De finnes i huden og kan noen ganger kan de føre til utslett hos mennesker med sensitiv hud. Når man stresser så får enkelte ENORMT mange kviser. Blod utredelsen kan jeg ikke si noe om, men hvis du søker litt mer rundt, så er det nok fint mange grunner til at man kan få røde prikker under huden. En hudorm eller nupper i huden som noen kaller det, består av talg.


Hudormer er lys gul i fargen og har ofte små svarte prikker ytterst. De kommer av at det produseres talg som kommer ut. Dette er veldig små kviselignende hudutposninger som ofte forekommer på nesa. Av og til kan disse få svarte prikker helt ytterst.


Huden i det rammede området er som regel skjellet, rød og flasset. Det er en form for akne. Vanlige områder for soppinfeksjon er føtter, negler, hender, hodebunn og skrittet. Sopp ellers på kroppen blir gjerne kalt for ringorm”.


Se hvilke tilstander som oftest er årsaken til at det prikker i fingrene. Prikking og nummenhet i huden , eller parestesi som vi kaller det på fagspråket, er en unormal følelse som du kan oppleve hvor som helst i hele kroppen. Som oftest vil nummenheten oppleves i fingre, hender, føtter armer eller ben.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg