onsdag 29. oktober 2014

Gravid i uke 10

Babyverden har en podcast uke for uke. Under tema vil du for hver uke kunne lese en oppsummering av det som ble sagt i podcasten. Fødselslege Tilde Broch Østborg: Nå er babyen i magen et lite foster. Progesteron er også nødvendig for et vellykket svangerskap.


Foruten å produseres i moderate mengder av corpus luteum i eggstokken ved starten av svangerskapet, så skilles det ut i store mengder av morkaken utover i svangerskapet. Følg graviditeten uke for uke.

Les hva som skjer med babyen i magen, og i mors kropp. Få gode tips til dere som skal bli foreldre hver uke i svangerskapet. Gravid uke : Nervesystemet begynner å utvikle seg Fosteret er nå 3. Både det og hjernen fortsetter å utvikle seg etter fødselen, hjernen faktisk helt frem til skolealder. Hvis du har opplevd svangerskapskvalme, vil du kanskje oppleve at denne plagen nå går gradvis over. Fosteret begynner å ligne et menneske og alle anlegg til organer er dannet.


Det har gått dager siden unnfangelsen. Nå er alle indre organer, som nyrer, lunger, kjønnsorganer, mage og tarmer dannet og har begynt å samarbeide, men de er fremdeles ikke ferdig utviklet. Hjertet er fullt utviklet og slår rytmisk.

Mange av funksjonene i hjernen og nervesystemet er nå helt utviklet. Barnet skiller allerede ut litt urin, som blir en del av fostervannet. Barnets vekst er hurtig som en rakket når du er gravid i uke 10. Det lille barnet er nå på størrelse med en sviske, men det er langt i fra like skrukkete (uansett om barnet faktisk ligger i vann heletiden). Hoved andelen fortalte om graviditeten mellom svangerskapsuke 7-12.


Men det var heller ikke uvanlig å fortelle hele verden at man var gravid umiddelbart etter at man hadde testet positivt. Kun holdt graviditeten hemmelig etter uke 21. Les mer om undersøkelsen på Mammanett. Når offentliggjøre graviditeten? Rask og trygg leveranse.


Vi har også ett komplett reservedel og tilbehør sortiment. Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme.


Se bilder av foster i ulike uker og få svar på de vanligste spørsmålene om din graviditet. Når du er gravid , er det meningen at du skal gå opp i vekt. Går du kraftig ned i vekt på grunn av kvalme, bør du oppsøke hjelp – av hensyn til både deg selv og barnet.


Symptomer kjenner du som regel ikke før i uke 4. I uke er mensen forsinket med én uke. Så tidlig kalles fosteranlegget for et embryo.

Den embryonale periode starter i uke og ender i uke 10. Embryoets mål disse ukene er – mm. Mot slutten av uke vokser det frem små knopper som skal bli til armer og bein. Armene utvikler seg raskere enn beina.


Hormonene løper løpsk, og det kan du merke på ting som skjer i kroppen. Vær ekstra nøye med tannpussen, ettersom det er lettere å få hull og betennelser i tannkjøttet. Mange har sin første svangerskapskontroll denne uken.


Du bærer ikke lenger et embryo, men et foster etter denne uken. Les alt om din graviditet i uke 30. Uke begynner mandag 2. Se det aktuelle ukenummeret og oversett mellom ukenumre og datoer på Ukenr.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg