torsdag 16. oktober 2014

Vondt i hals og øre

En strep hals gir en rå følelse og smerter i halsen. Denne smerten kan stråle for å fjerne ørene. Også dette noen ganger lavere smerte følte i nakken. Svelging vondt og snakk er ofte vanskelig.


Du kan definere halsen samt følelsen av smertefulle øret.

En alvorlig hals inflammasjon kan være forbundet med noen ganger høy feber. Svimmel, vondt over nesa, vondt i hodet ved øynene, vondt i kjeven, fraværende, sliten, trøtt og vondt i ledd og muskler (Spesielt i venstre ben). Har dette noe sammenheng, hva kan det være? Det er en kul bak øre. Venstre) Mellom kjevebenet og halsen på en måte.


Sitter for langt inn til å jeg kan kjenne om den er løs eller sitter fast. Disse symptomene forsvinner i løpet av få dager og etterfølges av nesetetthet, snue og hoste.

Så godt som hele befolkningen rammes en eller flere ganger i året av forkjølelse. Naturlig nok så er det en forskjell på ømhet og vondt – de fleste av oss kan skille mellom disse to. Når smerten er dempet, da er det nødvendig å luke ut årsaken til problemet.


Kraftige dotter og verk i ørene er standard for meg når jeg er forkjølet og vondt i halsen som blir verre når jeg svelger har jeg rett som det er, men har aldri kommet på å dra til legen for det. Pass på å drikke mye og det er lurt å bruke nesespray så du får åpnet ørene best mulig. Mange kan klage på hyppig kremting, hoste og perioder med hes stemme på bakgrunn av dette.


Dersom forstatt plager etter dette bør det være grunnlag for en grundig inspeksjon av munnhule, nesesvelg, svelg og strupe hos en spesialist. Her finner du informasjon om tilstander og sykdommer i øre , nese, hals og munn. Hopp til hovedmeny Hopp til innholdet. Både virus og bakterier kan forårsake en halsbetennelse.


Sykdommen rammer ofte ungdommer og barn, men alle kan få en halsbetennelse. Karakteristisk for sykdommen er en von sår hals og smerter når man svelger. Halsbetennelse forårsakes av både bakterier og virus. Halsinfeksjoner er selvbegrensende, komplikasjonene er sjeldne og plagene er ofte milde til moderate.


Alle artikler i NEL og på NHI. Vi har mange som kommer til oss fordi de har vondt i ørene, og ørebetennelse er en vanlig årsak.

Dette går som oftest over av seg selv, men hvis plagene vedvarer kan det bli aktuelt med behandling hos øre -nese- hals -spesialist. Nå føler jeg meg nesten verre, og jeg har vondt i svelget, samt at smerten går over i høyre øre. Hostingen har også kommet, men da tørrhoste. Noen som vet hva som kan hjelpe mot dette? Drikker 3-tekopper med ingefær og honning, spiser masse suppe, drikker masse vann og tar halstabletter.


Mjøskirurgene har øre nese hals -lege med kort ventetid. Lege og spesialist, Svanhild Hansen, behandler bl. Hos barn er akutt otitis medina (AOM) og ekstern otitt hyppig årsak. Sekundære årsaker kan oppstå ved at nerver som via ulike grener forsyner både øret og andre lokalisasjoner, irriteres av patologiske prosesser i et annet forsyningsområde. Anonym bruker Anonym bruker.


Relaterte spørsmål med samme svar: “Hva kan være grunnen til at jeg smerter i kjeveledd og øre høyre side? Virus er den hyppigste årsaken, bakterier mer sjeldent. Har vondt i kjeveledd og da særlig når jeg tygger.


Hva skyldes det at jeg har kjeveleddsmerter når jeg tygger og spiser? Vondt i selve kjeveleddet og kjeveleddsmerter når du tygger kan skyldes flere årsaker. Dessverre er det mange krefttilfeller i munn og svelg som oppdages sent, det vil si på et tidspunkt der kreften har vokst inn i annet vev eller har spredd seg til andre deler av kroppen.


Dette er fordi kreft i munn og svelg er smertefri i tidlige stadier og fører ikke til legekontakt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg