fredag 13. oktober 2017

Smerter legg

Smerter legg

Legg , senebetennelse, akutt. Det mest typiske tegnet på en senebetennelse er at det oppstår smerter i muskelen og dens sene som følge av en overbelastning. Smerter i leggen kan skyldes skade eller betennelse i en muskel, sene eller bein, eller de kan komme fra overfladiske eller dype blodårer. Noen ganger kan smerter i leggen skrive seg fra en lidelse i kneet, hoften eller ryggen. Du forteller om leggsmerter som er verst ved gange, og som oppstod plutselig for en drøy uke siden.


Smerter legg

Hvorfor får jeg smerter i legg ved gange og gåturer? Den vanligste årsaken til smerter i legg og legger ved gange og gåturer er stramme leggmuskler og at belastningen overstiger din kapasitetsgrense. Regelmessig trening og gradvis oppbygging av belastning kan forhindre slike leggsmerter. Før jeg ramser opp de ulike risikofaktorene er det viktig å påpeke at du ikke nødvendigvis er i faresonen dersom du for eksempel kun tar P-piller. Man må selvfølgelig se alle faktorene i sammenheng.


Som du kanskje vil legge merke til, er det mye du selv kan gjøre for å holde deg utenfor risikosonen. Pasienter med langvarige smerter i legg er veldig vanlig, og mange oppsøker helsevesenet for behandling. Dersom en er sikker på diagnosen bør et behandlingskonsept ta utgangspunkt i sannsynlige.


Smerter legg

Smerter og ømhet på fremsiden av leggen kan i sjeldne tilfeller også ha andre årsaker som kronisk kompartmentsyndrom eller stressfrakturer (tretthetsbrudd) i skinnebenet som kan gi nær identiske symptomer. Jeg har nå vært på mr, røntgen og kysthospitalet, men ingen finner ut hva som forårsaker smertene mine. Slik jeg ser på tegningene som er lagt ut her så er det i ryggen og Lproblemet sitter! De minner om 3- fase fødselsrier.


Tegn på lungeemboli kan være smerter i brystet, pustevansker, svimmelhet og besvimelse. Typiske symptomer kan være hevelse, misfarget hu eksem, sårdannelse, hudkløe, smerter og tyngdefornemmelse i benet. Blodpropp i leggen er akutt innsettende, med rø øm og spent legg , ofte med feber.


Ved blodpropp i leggen er det en rekke mulige symptomer. Ensidig hevelse forekommer alltid. De typiske betennelsestegnene som smerte, varme og rødhet er ofte tilstede, men ikke alltid.


Disse symptomene er ofte ledsaget av feber. En sjelden, men plagsom tilstand som gir krampelignende smerter i leggen når man trener. Leggen deles inn i fire deler,.


Smertelindring med medisiner er sjelden nødvendig, men ved store smerter kan man ta paracetamol. Man bør unngå såkalte NSAID-medisiner, som ibuprofen og diclofenac (for eksempel Ibux og Voltaren), for de kan hemme prosessen med å bli bedre. Jeg har ikke gjort noe hardt fysisk arbeid og har heller ikke skadet meg på noen måte. Så jeg har sjekket litt rundt å kom over røykefot, men ikke noe særlig til informasjon om emne.


Er det noen som har informasjon om røykefot? Plagene blir gjerne mer fremtredende jo mer komfortabelt man har det. Symptomene forsvinner nesten umiddelbart når man beveger beina.


En del får smerter og stivhet i nakken og kan derfor få hodepine.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg