onsdag 30. november 2016

Uke 3 gravid

Følg graviditeten uke for uke. Les hva som skjer med babyen i magen, og i mors kropp. Få gode tips til dere som skal bli foreldre hver uke i svangerskapet. Gravid symptomer uke 3. Sjansen er stor for at du ikke merker noe som helst til at kroppen endrer seg så tidlig i svangerskapet, men det er lov å kjenne etter, og.


Fødselslege Tilde Broch Østborg: Usikker på hvordan man teller svangerskapsuker?

Den første uken har du mensen, i den andre uken skjer eggløsningen, og når du er 2– uker gravid skjer det mye spennende. Allerede i uke kan mange oppleve symptomer på at de er gravide. Dette skyldes hormonendringer som må til for at ikke livmorveggen skal støte fra seg celleklumpen som fester seg til den. Noen kan oppleve småblødninger når embryoet fester seg, såkalt spotting eller festeblødninger. Symptomer kjenner du som regel ikke før i uke 4. I uke er mensen forsinket med én uke.


Selv om det står uke her, så betyr det at du har tre fullgåtte uker bak deg og er x-antall dager inn i din fjerde uke. Jeg vet ikke hvem det var som fant opp denne måten å telle på, men det er til forvirring for mange.

Ja, de 2- første ukene etter implantasjonen av blastocysten, forblir embryoet av mikroskopisk størrelse, men deretter vokser fosteret nærmest proporsjonalt i forhold til alderen: Ved uker er lengden ca. Også vekten øker jevnt, men langsomt utover i svangerskapet. Selv ved samleie rundt eggløsningsdagene regner man at det er ca sjanse for å bli gravid i hver syklus. Om egget ikke blir befruktet går det til grunne, livmorslimhinnen som stod klar for å ta i mot det befruktede egget skilles ut etter ca uker som mens.


En sædcelle har nådd frem til egget. I det øyeblikket sædcellen trengte inn i egget, ble det avgjort om du venter en gutt eller jente. Tolv timer etter befruktningen er det to celler, etter enda tolv timer er det fire, og så videre hver tolvte time.


I slutten av den første uken , altså sjette eller syvende dag av svangerskapet, når en klump med celler på størrelse. Hormonendringene sammen med signaler fra celleklumpen gir et budskap til mors immunforsvar om at denne kimen ikke skal avstøtes fra livmorveggen. I midten av tredje svangerskapsuke er egget ferdig implantert.


Innen uken er omme har den delt seg over 1ganger. Embryoet er nå blitt mm stor. Cellene vil utvikle seg meget hurtig, og alle organsystemene skal dannes frem til din 8. Fosterets lengde: mm. Hormonproduksjonen i kroppen din endrer seg - forbereder kroppen din på å bære frem et barn.


Visste du at barnet allerede. På størrelse med en ananas.

Babyen er snart ferdig formet og har inntatt fosterstilling. Bena er trukket opp mot brystet, fordi det ikke er plass til å strekke dem i livmoren. Hvis du har vært kvalm, vil du kanskje oppleve at dette gradvis går over. Når du er gravid , er det meningen at du skal gå opp i vekt. Går du kraftig ned i vekt på grunn av kvalme, bør du oppsøke hjelp – av hensyn til både deg selv og barnet.


Da embryoet har festet seg til livmoren, vil små blodkar vokse inn inn slimhinnen, og mange vil da oppleve en festeblødning. Det er nå lurt å kontakte jordmor eller lege. Tema: Hele kroppen påvirkes av graviditeten og gravid i jobb.


Under tema vil du for hver uke kunne lese en oppsummering av det som ble sagt i podcasten. Babyverden har en podcast uke for uke.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg