onsdag 30. november 2016

Forstørret prostata symptomer

Stort utvalg av helserelaterte hjemmetester. Rask levering rett hjem i postkassen. Tilstanden er karakterisert ved en gradvis forstørrelse av prostatakjertelen og etter hvert symptomer på hindret avløp for urinen. Ved godartet forstørret prostata har man ofte to typer plager fra urinveiene: lagringssymptomer og tømmingssymptomer.


Det er flere behandlinger for forstørret prostata. Godartet forstørret prostata blir omtalt som BPH (benign prostatahyperplasi) eller LUTS (lower urinary tracts symptoms).

Oftest brukes legemidler eller kirurgi. Ved moderate plager vil mange velge å leve med tilstanden uten spesifikk behandling. Men forstørret prostata kan også skyldes prostatakreft. Hvis kreft er årsaken til forstørret prostata , kan man si at det er en. Prostata (blærehalskjertelen) er en valnøttstor kjertel som ligger under blæren og omkranser urinrøret hos menn.


Med alderen kan kjertelen begynne å vokse. Dette er helt normalt og skjer hos de fleste menn. Vær oppmerksom på at godartet forstørrelse av prostata , betennelsesreaksjoner i prostatakjertelen og urinveisinfeksjoner kan gi symptomer som ligner prostatakreft.

Nedbrytende skjelett- og leddsykdommer kan gi symptomer som ved spredning til skjelettet. Kun menn har prostata. Ettersom menn blir eldre, kan prostatakjertelen blir større. Dette kan forårsake plager, for eksempel nattlig vannlating. Men en forstørret prostata er vanligvis ikke et alvorlig helseproblem.


Du kan drøfte eventuelle plager med legen før du bestemmer deg for behandling. Vaporisering av prostata. Operasjonen gir vanligvis lite blødning men krever at man ligger i avdelingen til dagen etter med et kateter til urinblæren.


En forstørret prostata kan også i visse tilfeller være et tegn på prostatakreft. Prostata , også kalt blærehalskjertelen, er en kjertel på størrelse med en kastanje. Forstørret prostata Hva er godartet forstørrelse av prostata ? Kjertelen finnes kun hos menn og er plassert under blæren og omkranser hele urinrøret. Kjertelen danner sædvæske, som ved utløsning blandes med sæden fra testiklene.


Den vanligste operasjonen kalles transuretral reseksjon av prostata , eller TUR-P. Det fjerner blokkeringen som skyldes din forstørrede prostata , slik at du kan late vannet raskere og enklere. Du har kanskje sterke blødninger i urinen umiddelbart etter operasjonen. Betennelse i prostata (prostatitt) og urinveisinfeksjon kan også gi slike symptomer.


Også ved prostatakreft kan svulsten stenge for urinstrømmen gjennom prostata og gi symptomene over, men vannlatingsproblemer hos menn med prostatakreft skyldes likevel oftest den aldersbetingede forstørrelsen.

ZapMeta Tilbyr Oversikt fra Søkemotorer. Prostata er en kjertel som er plassert under blæren hos menn. Denne kjertelen vil hos de fleste menn begynne å vokse med alderen.


Veksten i seg selv er ufarlig, men hos enkelte kan det etterhvert gi vannlatningsproblemer. Mange bruker også et spørreskjema hvor du noterer hvilke symptomer du har, og hvor uttalte de er. Tilstanden kalles godartet forstørret prostata (benign prostatahyperplasi).


Legen kan føle på prostata ved å føre en finger opp i endetarmen. På den måten kan legen kjenne om prostata er forstørret , og om det muligens er kreftforandringer. Andre sier at de ikke vet hvorfor prostata vokser. Det mannlige kjønnshormonet dihydrotestosteron medvirker antagelig til at prostata blir forstørret. Urinstrålen blir slapp, og du får vanskeligheter med å starte vannlatingen og med å tømme blæren helt.


Symptomer på prostata. Mange har også hyppige vannlatinger, både om dagen og natten. Her kan du lære mer om forstørret prostata , samt tilhørende symptomer , årsak og ulike diagnoser ved forstørret prostata. Det gjelder også hvis prostata blir vesentlig større enn normalt. Mindre grad av forstørret prostata gir ikke symptomer.


Resultatet er forstørret prostata. Kjertel tendens til å utvide i et område som ikke utvide med det, forårsaker press på urinrøret, som kan føre til urinary problemer. De første symptomer på prostatakræft kan ligne symptomerne på en godartet forstørrelse af prostata. Som regel vil der være tale om en godartet forstørrelse af prostata.


Blod i urinen og blærebetændelse er sædvanligvis tegn på sygdom i urinblæren og nyrerne, men kan også skyldes kræft i prostata. Prostatakreft i tidlig stadium gir normalt ingen symptomer. Svak urinstråle og hyppig vannlating er oftest forårsaket av godartet forstørret prostata , som er svært vanlig hos eldre menn, men kan også være et symptom på prostatakreft.


Prostataforstørrelse kan gjøre urinrøret trangt, og dermed kan det oppstå problemer med å tømme.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg