tirsdag 22. november 2016

Saus til ribba

Bestill nå og betal ved utsjekking. Kjapt og lekende lett å booke med. Enkel og trygg nettbooking. Les ærlige gjesteomtaler – book nå! Denne sausen til ribbe forutsetter at kraft av ribbe.


Når ribbe stekes i ovnen brukes vann, og når ribba er ferdig er det denne kraften du har over i et litermål (eller noe annet som tåler kokvarm væske).

Fettet som legger seg på toppen tar du med en spiseskje og har i en tykkbundet kjele. En saus med masse herlig smak, perfekt til ribba. Hellstrøms perfekte ribbe Dette er mesterkokk Eyvind Hellstrøms oppskrift på ribbe. Oppskriften er like enkel som den er genial. Klassisk ribbesaus med kraft og ribbefett til et av julens store festmåltider.


Denne ribbesausen har masse herlig smak, og er perfekt til ribba. P(Oslo): God saus til ribba og medisterkakene er viktig. Prøv denne enkle og gode oppskriften.


Rør godt underveis og pass på til det begynner å bli brunt.

Løft vekk ribba fra formen den har stekt i. Slik lager du saus til ribbe. Og det er altså saus til ribbe. Den klassiske sausen til ribbe er heldigvis ikke vanskelig å lage.


Men, denne sausen forutsetter at du får masse kraft fra ribba. Stort sett er alle enige om at ribba skal ha sprø svor (bortsett fra meg som mener ribba er best uten svor) og at medisterkaker blir best om du lager dem selv. Det er mye man er enig om i jula. Fyldig saus med asiatisk vri (4-porsjoner) pose TORO Sjysaus dl kraft fra langpannen eller vann ss sweet chilisaus 1-ss soyasaus. Hell posens innhold i en kjele.


Sil kraften fra langpannen du har stekt ribba i. Tilsett kraften, ev. Denne oppskriften gir cirka en liter ferdig saus. Hakk opp avskjær fra ribbe, og stek dette i kjelen med smør eller olje til det er godt stekt og har fått tydelig stekeskorpe.


Når ribba blir servert på julekvelden, ønsker vi oss alle det samme: sprø svor! Husk at ribbe med tjukk svor er enklere å få sprø, enn den med tynn svor. I tillegg er det viktig at hele ribba har så lik tykkelse som mulig, da blir det enklere å få både saftig kjøtt og sprø svor.


Ribbe med frikadeller, surkål, rødkål og brun saus. Bent Stiansen vet hvordan han skal lage ribbe med sprø svor. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede.

Ta ut ribba og la den hvile mens du lager saus av kraften. Når du siler kraften til sausen kan du presse grønnsakene gjennom silen. Se her for oppskrift på god fløtesaus.


Serveres med poteter, rødkål, sylteagurker, sennep, lefse og godt drikke. Om sausen blir for tykk, kan potetvannet, grønnsaksvannet etc. Ha i en klype sukker, smak på sausen og tilsett mer salt og pepper dersom det er nødvendig.


Bruk sukkerkulør for å få en mørkere saus. Sausen til ribbe skal ikke være tykk. Jeg er vandt med å ha saus til ribba. Nå spiser jeg ikke ribba da.


Bare den sprø svoren og kjøttkaker og julepølse. Men alle i min familie spiser saus til ribba. Jeg tror ikke jeg hadde takla julemiddag uten saus , det hadde blitt for tørt for meg.


På hellstrøms vis Ta stekesjyen fra ribba , la den stå litt og når den har satt seg, så tar du av litt av fettet med en liten øse. Fettet legger seg øverst, så øs av litt av det. Deretter tar du og drysser et par ss mel over (spre det litt utover) og la det synke til bunns før du visper i den. Brun saus kan tilpasses til de fleste kjøttretter.


Vanligvis har vi sausen til for eksempel kjøttkaker, men i jula er det godt til medisterkaker og ribbe. Denne brune sausen tilhører Arne Brimi, som godt husker lukta av sausbruning fra barndommen. Da var det bare å glede seg til middag, sier Brimi. Dersom formen blir for stor vil grønnsakene og væsken i forme fordampe og bli svidd i ribbefettet. Er formen tilpasset størrelsen på ribba bevares den gode stekesjyen og du har et kjempebra utgangspunkt for en god saus.


Vær obs på at det er tykkelsen på ribba , og ikke antall kilo, som bestemmer steketiden.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg