tirsdag 8. november 2016

Frikort automatisk

Automatisk såpedispenser i lekker design. Gir deg riktig mengde såpe hver gang. Da er du heller ikke med i ordningen med automatisk utsendelse av frikort egenandelstak og egenandelstak 2. Du kan reservere deg mot automatisk frikort for helsetjenester.


Da får du ikke frikort automatisk tilsendt i posten, verken for egenandelstak eller 2. Du må selv ta vare på kvitteringer og søke om frikort når du har nådd beløpet som gir deg rett til frikort.

Når du viser frikort , slipper du å betale egenandeler for resten av kalenderåret. Veiledning for helsenorge. Skulle du tjene mer enn frikortets maksgrense, er det ingen krise av den grunn. Ordningen med frikort egenandelstak er allerede automatisert. Dersom du først har hatt frikort og kommer til å tjene over 55.


Fra nyttår er også ordningen for frikort egenandelstak automatisert. Det kommer automatisk i posten innen tre uker etter at egenandelstaket er nådd. Du får frikort egenandelstak uten å søke om det.

Det gjør at alle som har krav på frikort automatisk får det. Dermed blir saksbehandlingen enklere og raskere, både for pasienten og helsetjenesten, sier helseminister Bent Høie (H). Ventetiden for å få frikort er nå nede i dager, noe som er godt innenfor helsemyndighetenes krav på tre uker.


Prosjektdirektør Christine Bergland i Helsedirektoratet Foto: Helsedirektoratet Vis mer - Det har gått veldig bra, vi har ikke registrert noen store avvik, forteller prosjektleder Christine Bergland i Helsedirektoratet. Når egenandelstaket er nåd sendes det automatisk ut frikortvedtak og et frikort til innbyggeren innen tre uker. Dersom innbygger har betalt egenandeler utover egenandelstaket, blir overskytende beløp automatisk refundert dersom samlet beløp er minst 2kroner. Neste år får du skattekort automatisk.


Hvert år i desember, får du nytt skattekort som arbeidsgiveren din henter. Har du ikke fått informasjon om skattekortet ditt innen 9. Skatteetaten ikke har nok opplysninger til å beregne et skattekort. Brukerne skal også slippe å kontakte Nav for å få frikort. De vil automatisk få tilsendt frikort når egenandelstaket er nåd varsler helse- og omsorgsminister Bjarne Håkon Hanssen (Ap). Gjennomsnittlig ventetid for å få frikort er nå nede i dager, altså godt innenfor kravet på tre uker.


I dag må alle søke om frikort hos Nav. Dette er en automatisk innfrielse av pasientens rettigheter. Helse- og omsorgsdepartementet som Bærum kommunes svar på høringsnotatet.


For mye innbetalt blir automatisk tilbakebetalt. Går dette automatisk ?

Høringssvar – innføring av automatisk frikort for egenandelstak og avvikling av sykdomslisten i fysioterapiordningen m. Når du går over grensen får du frikort , som betyr at du slipper å betale egenandel ut kalenderåret. Noen personer får frikort automatisk , og slipper derfor å betale egenandel. Dette gjelder blant annet: barn under år.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg