onsdag 30. november 2016

Gravid og halsbrann

Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme. Høy kvalitet og 9 nøyaktige med anonym og rask levering. Det er lett å la seg forbløffe over svangerskap og fødsel.


Vi har samlet noen av de faktaene som fascinerer, forundrer og forbløffer oss mest.

Halsbrann oppleves gjerne som en sviende smerte bak brystbenet. I utgangspunktet er ikke halsbrann og sure oppstøt farlig, bare ubehagelig. I svært sjeldne tilfeller kan spiserøret skades. Her får du noen råd du kan forsøke mot slike plager, og en oversikt over medisiner som er trygge å bruke ved graviditet.


Det fins flere ulike midler mot halsbrann som kan forsøkes. Hvilket middel som passer best for deg avhenger av hvor ofte du får dem. Dersom du er gravid bør du følge egne råd for hva gravide kan bruke mot halsbrann.

Det tiltar ofte i hyppighet og alvorlighet mot slutten av graviditeten. En studie fant at cirka prosent av de gravide hadde halsbrann i første trimester, prosent i andre trimester og prosent i tredje trimester, sier Anne Ragnhild Kjus Skomedal, gynekolog ved Medicus i Oslo. Førstehåndsanbefaling ved sure oppstøt og halsbrann hos gravide er livsstilsendringer.


Disse skal ligge i bunn i behandlingen av sure oppstøt og halsbrann hos gravide. Hvis livsstilsendringer ikke gir god nok effekt, kan gravide forsøke alginat eller antacida i tillegg. Når man er gravid kan man få plager og ubehag man aldri før har hatt. Når det sure mageinnholdet presses opp i halsen, får du en sviende følelse. For eksempel halsbrann.


Men du kan forebygge halsbrann. Syren kan noen ganger komme opp i munn og svelg og også irritere luftveiene. En ring av muskler skal vanligvis stenge av øverst i magesekken og holde syren på plass. Dersom denne lukkemuskelen ikke fungerer godt nok, får du jevnlig halsbrann. Hva er halsbrann og sure oppstøt?


Mange gravide opplever halsbrann og dette skyldes livmoren som presser mageinnholdet oppover. Dette er svært vanlig i siste del av svangerskapet, da livmoren blir stadig større og trykker mot magesekken. En lege ønsker råd om behandling av gravide som plages med refluksøsofagitt ( halsbrann ).

Spesielt i tilfeller der ikke-medikamentelle tiltak og heller ikke bruk av antacida har gitt tilstrekkelig effekt er det behov for vurdering av andre behandlingsalternativer. Her kommer noen tips som kan redusere plagene. Ubehaget kan være merkbart fra slutten av tredje måne men det er spesielt merkbart i den siste delen av svangerskapet. Som gravid kan du få en rekke plager du aldri før har hatt.


Plutselig kan du få en sviende, brennende følelse bak brystbenet, og resultatet er halsbrann. Her får du vite mer om hvorfor du kan bli plaget av dette, og hva du kan gjøre for å redusere plagene. Sure oppstøt, kvalme, problemer med å svelge og vond smak i munnen kan også forekomme.


Det som skjer ved halsbrann er at man får en betennelse i nedre del av slimhinnen. Les mer om halsbrann. Her har det kommet inn en del tips og råd mot problemet. Denne kan nøytraliseres med å drikke noe som er basisk. Melk er et alternativ som finnes i et hvert hjem.


Drikk et glass melk og plagene med halsbrann vi ganske sikkert forsvinne. Melk mot halsbrann : Foto : kjerringrad. Få jordmødrenes beste råd til hvordan du kan unngå og lindre halsbrann -plagene selv underveis i svangerskapet. Sitron er beste tips mot halsbrann og sure oppstøt.


Stikk imot alt jeg har lært men supereffektivt! Har hatt mye problem med halsbrann i mangen år. Jobbet mye skift sein vakter med mye stress og spising av mat på okurante tide og oregelmessigt. Verst bleiv da når eg var gravid med nr:1. Når jeg får halsbrann spiser jeg en god neve med mandler, og da går den som regel over.


Jeg er nå gravid med barn nummer (har fra før ei datter på år). Jeg var veldig plaget med halsbrann når jeg gikk med henne, og spiste da mandler. Jeg er nå uker på veg med nestemann, og er også denne gangen plaget med halsbrann.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg