tirsdag 15. november 2016

Mensen symptomer

Hva er tegnene på din første mensen? Humørsvingninger og mensensmerter? Lær om din første mensen her! Finn informasjon her! Få oversikt over din menssyklus.


Lær deg mer om mens og din syklus.

Mange opplever ulike symptomer rett før mensen kommer, mens andre merker lite til at mensen er rett rundt hjørnet. Tegn på at mensen kommer - Det er ulikt hvilke symptomer jenter får før de får mensen. Det er en forkortelse av det engelske premenstrual syndrom (ulike symptomer som kan oppstå før mensen). Symptomer eller plager som kan oppstå i tiden før mensen skyldes økningen av hormonene som nå jobber for å forberede avstøtning av slimhinnen.


Veldig mange jenter kjenner seg litt i ulage noen dager før mensen. Rett før du får menstruasjon er det mulig, at du opplever symptomer (PMS) som indikerer, at mensen er på gang. Mange kvinner får smerter i nedre del av magen, og noen ganger i ryggen og beina, like før eller under menstruasjonen. Smertene skyldes trolig en overproduksjon av prostaglandiner (en gruppe umettede fettsyrer) som får livmoren til å trekke seg sammen.


Overgangsalderen, klimakteriet, er i utgangspunktet en normal prosess og ingen sykdom.

Symptomene skyldes at eggstokkene gradvis slutter å fungere rundt års alder. Dette fører til bortfall av menstruasjon og varierende grader av symptomer på grunn av lavere østrogenmengde i kroppen. Hetetokter, nattesvette, tørr og kløende skjede, mindre sexlyst og tristhet er vanlige symptomer.


Hvis jeg en gang i blant får ømme pms-bryst så forsvinner det samme dagen som mensen starter. Nå fortsetter det, jeg har fremdeles ørten symptomer og likevel er testen negativ. Har aldri noensinne hatt ømme bryst etter første mensdag! Utvikler falske symptomer.


Selv om man registrerer ett eller flere gravidtetssymptomer, behøver det ikke å bety at man faktisk er gravid. Et sterkt ønske om å være gravi kan til og med føre til at man får en voksende mage – og et såkalt innbilt svangerskap. Menstruasjon, ofte bare kalt mens eller mensen , er en månedlig blødning fra livmoren hos jenter og kvinner i fruktbar alder som ikke er gravide.


Menstruasjonen er en del av menstruasjonssyklusen, som er en fysiologisk syklus, det vil si et regelmessig gjentatt forløp i kroppen, som er styrt av kjønnshormoner. Behandling av andre symptomer. Les mer om det her! Er plagene mest psykiske, kan du prøve antidepressiva (SSRI), enten hele tiden eller i en eller to uker før menstruasjonen.


Disse blir oftere brukt hvis du har moderat til alvorlig PMS. Antidepressiva kan gi bivirkninger, og du bør snakke med legen din om fordeler og ulemper ved å bruke disse legemidlene. Menstruasjonssmertene starter normalt én til to dager før mensen , og varer noen dager i selve menstruasjonen.


Menssmerter arter seg som krampaktige underlivssmerter, ofte med utstråling til nedre del av ryggen og eventuelt innsiden av lårene.

Symptomer på overgangsalder - De første tegnene på at overgangsalderen er i gang er at menstruasjonen blir uregelmessig, og at det kan gå to til tre måneder mellom hver mens, sier Bjørn Gjelsvik, allmennlege og forsker ved Universitetet i Oslo. Til slutt stopper mensen helt, og ofte viser plager som hetetokter og nattsvette seg i samme. Kan man være gravid selv om man har mensen ? Noen gravide kan ha sparsomme blødninger fra skjeden de første 2-månedene.


De fleste kvinner vil miste mensen helt dersom det har skjedd en befruktning. Hvis man er gravid kan man ikke få en skikkelig mens, men man kan få en mensenlignende blødning som virker som om at man har en vanlig mens. Som jeg skrev i innlegget under her, vet jeg ikke om jeg er gravid enda. Men er litt nysgjerrig på hvilke symptomer en kan få og når, siden jeg driver og kjenner VELDIG etter på kroppen min nå. Men, som jeg har lest flere steder når jeg har surfet rundt på emnet i dag, så kan det like godt være mensen som er på vei.


Prøver du å bli gravi og lurer på om noe er på gang? Hvis mensen blir borte over en lengre periode vil ofte østrogenproduksjonen være nedsatt og man har da økt risiko for beinskjørhet, påpeker Romundstad: – Dette er en viktig årsak til at det er anbefalt å oppsøke lege for å få hjelp til å finne årsak samt få behandling. Noen kvinner opplever den noen få ganger i måneden, men gjennomsnittet sies å ligge på hetetokter pr.


Det er likevel vanskelig å snakke om noen ”normalitet” her. Enhver kvinne opplever sine symptomer individuelt og må være klar over at det finnes nærmest utallige varianter og forløp som i og for seg er like normale. Hos de fleste kvinner er menstruasjonen nokså regelmessig. Den kommer med til dagers mellomrom, men mellomrommene kan variere med noen dager fra gang til gang.


Krampelignende smerter i nedre del av abdomen, ofte med utstråling til rygg og lår. Debut like før, eller i tilslutning til, menstruasjon. Ofte samtidig kvalme, brekninger, diaré og symptomer på blodtrykksfall (blekhet, besvimelsestendens).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg