tirsdag 8. november 2016

Alkoholproblemer

Alkoholproblemer

Sliter du med stort inntak av alkohol? Våre eksperter gir deg råd. Behandling alkoholproblemer , pillemisbruk, utbrenthet, rusmisbruk på Kildevangen. Individuell terapi.


Privat, liten klinikk med full anonymitet. Mange opplever i løpet av livet å være pårørende til noen som sliter med alkohol. Alkohol er potensielt avhengighetsskapende, og alkoholproblemer som følge av avhengighet øker risikoen for redusert helse. Jo mer og jo oftere du drikker, desto mer toleranse utvikler kroppen for stoffet.


Dette kan føre til større reaksjoner når du slutter å drikke. Men når blir alkohol en avhengighet? Er jeg avhengig av alkohol? Unngå midlertidige alkoholproblemer. Bare prosent av deltagerne passet den tradisjonelle beskrivelsen av alkoholikere som bare har én vei ut av misbruket, nemlig full tørrleggelse.


Konklusjonen til forskerne var at selv alvorlige alkoholproblemer er sammensatte og kan være midlertidige, uten å medføre vedvarende avhengighet. MANGE LEGER opplever at alkoholproblemer er et vanskelig tema. Hva skal jeg spørre om, hvordan skal vi vurdere problemene, og hvilke tiltak kan legen foreslå?


De medisinske symptomene på alkoholproblemer er godt kjent for de aller fleste. Allikevel er det svært mange pasienter med. Har jeg et alkoholproblem? Det er en vanlig misforståelse at en alkoholiker er en utstøtt person, ofte hjemløs og arbeidsledig.


Alkoholproblemer

Denne testen kan være en hjelp til å kartlegge ditt eget alkoholforbruk. Befinner du deg i faresonen? Vær imidlertid klar over at det i ettertid kan være vanskelig å huske hvor mye du faktisk drikker. Alkoholproblemer utredes og behandles ved alle ARA poliklinikkene, Follo Døgn, Klosteret og Elvestad.


Henvisning må være skriftlig. Behandlingen av personer med alkoholproblemer kan skje utenom institusjon ved leger, psykologer osv. Vellykket behandling krever en erkjennelse av drikkeproblemet hos alkoholikeren selv og motivasjon om å endre dette. Velkommen til Vangseter. De er unge og gamle, kvinner og menn og de kommer fra alle samfunnslag.


Men felles er gjerne en tilværelse som kan se flott og fin ut på overflaten, men som dekker over en indre uro. Alle pasientinformasjonene er basert på artikler skrevet for leger i Norsk Elektronisk Legehåndbok (NEL) og forfattet av NEL-redaksjonens leger, med mindre annet er oppgitt. Det er ofte flere mennesker som berøres når en person utvikler en ruslidelse.


Det kan være vanskelig å vite hva pårørende kan gjøre. Du som har alkoholproblemer og dine pårørende får informasjon og støtte hos oss - og hjelp til å finne gode støttespillere videre i prosessen. Det er hvis disse periodene blir hyppige og mer langvarig enn planlagt, at det kan være et problem.


Alkoholproblemer

Det er ikke fastsatt noen internasjonal enighet om grenseverdier (antall enheter per dag eller per uke) for når man går over i risikofylt bruk, men mange land har restriktive anbefalinger for å minimere risiko og tydeliggjøre helserisikoen. Også i denne gruppen finner vi yngre mennesker i 20- og begynnelsen av 30-årene. Disse oppfattet ikke at deres drikkemønster var problematisk og så ingen grunn til å endre det, noe forskerne mener viser at man lett kan bli blind for problemer som kan oppstå.


Vi setter hele arbeidslivet i stand til å forebygge og håndtere rus- og avhengighetsproblematikk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg