torsdag 3. november 2016

Gynekologisk undersøkelse

Tilstedeværelsen av en medhjelper bidrar til å nøytralisere det pinlige ved å blottstille seg nedentil. Ein tek òg gynekologisk undersøking i samband med fødsel. Då gjer ein det for å undersøkje om livmorhalsen – som i samanheng med fødsel blir kalla mormunn – har starta modningsprosessen som teikn på at fødselen er i gang.


En gynekologisk undersøkelse tar som regel kort tid – rundt minutter burde holde. Dersom du skal sette inn spiral tar det litt lengre tid.

Det er veldig forskjellig fra person til person hvordan en gynekologisk undersøkelse oppleves. De fleste synes det går greit – det verste er ofte usikkerheten omkring selve situasjonen. Men forberedelse gjør mester, og leser du denne artikkelen har du garantert mye mindre å grue deg for.


Når legen gjør en gynekologisk undersøkelse blir både de indre og ytre kjønnsorganene undersøkt. Dette for å se etter tegn på sykdom. Noen ganger må gynekologen gjøre en generell undersøkelse av deg, og det blir tatt ultraly røntgen og blodprøver for å utrede mulig sykdom, og gi en sikker diagnose.


Hvis du skal til underlivsundersøkelse - gynekologisk undersøkelse - merker du kanskje den samme bluferdigheten.

Du går til undersøkelse kun hvis det er helt nødvendig. Hvem får foretatt en gynekologisk undersøkelse ? Unge kvinner opplever kanskje deres første underlivsundersøkelse i forbindelse med at de skal starte med p-piller. Utredning av mulig sykdom i de kvinnelige kjønnsorganer består i klargjøring av sykehistorie, kroppsundersøkelse, laboratorieundersøkelser og bildediagnostikk. Sykehistorien får gynekologen rede på gjennom å intervjue deg. Innholdet i samtalen bestemmes selvfølgelig av dine aktuelle plager.


Har du fått brev fra kreftregisteret om å ta celleprøve? Ved en enkel gynekologisk undersøkelse kan legen ta en livmorhalsprøve av deg. Perifer venekanylering. Oppheng av intravenøse infusjoner. Gynekologisk rutineundersøkelse anbefales hvert 3. Utforsk: Alle artikler - kategorier - nye bilder og.


Den gynekologiske undersøkelse representerer for de fleste kvinner en fysisk og psykisk belastning. Ved en gynekologisk undersøkelse hos Klinikk Hausken vil gynekologen gjøre en generell undersøkelse av deg. Veileder gynekologisk onkologi.

Hvis kvinnen dropper gynekologisk undersøkelse slik anbefalt, kan det resultere i at eventuell sykdom ikke blir oppdaget, eller blir oppdaget for sent, fastslår hun. Fastlege Amir David Arden ved A Klinikken, er enig. I verste fall kan en sykdom utvikle seg til å bli vanskelig å behandle. Likevel er det høyst nødvendig for å undersøke at alt er som det skal der nede.


De fleste forbinder ultralyd med graviditet, men vi kan også bruke ultralyd til å undersøke forhold i kvinnens underliv. Hos vår klinikk vil du få profesjonell hjelp av en spesialist innen kvinnesykdommer og fødselshjelp. Mange unge kvinner gruer seg til første gynekologisk undersøkelse.


Situasjonen kan oppleves emosjonelt vanskelig. Celleprøven tas i forbindelse med en gynekologisk undersøkelse hos din egen lege eller hos en gynekolog. Det finnes ulike former for omskjæring.


Celleforandringer kan for eksempel skyldes betennelse, sopp eller virus. Ved den mest omfattende (infibulasjon) er kjønnsleppene sydd sammen, og åpningen inn til skjeden kan være svært liten. Underlivet kan være smertefullt som følge av arr og betent vev. Hensikten med en gynekologisk undersøkelse er å undersøke livmor, eggstokker og andre organer i bekkenområdet. Undersøkelsen kan avdekke forandringer eller andre tegn på sykdom.


Det kan være mange ulike årsaker til at man ønsker å ta en full, gynekologisk helsesjekk hos en gynekolog. En gynekolog er lege med spesialisering kvinnens forplantningssystem (livmor, vagina, og eggstokker). Ved konsultasjon hos gynekolog vil du i tillegg til klinisk undersøkelse kunne bli anbefalt supplerende undersøkelse fra vårt laboratorium. Ved Klinikk Arendal blir undersøkelsen alltid utført av erfaren lege med spesialisering innen gynekologi, kvinnesykdommer og urogynekologi.


Du trenger ingen henvisning fra fastlege til vår privatpraktiserende gynekolog. Det vil bli tatt celleprøve fra livmorhalsen og man kan påvise eller utelukke forstadier til kreft eller kreft.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg