onsdag 2. november 2016

Hypotyreose

Målet med behandlingen er å fjerne symptomer og plager. Det kan gi symptomer som tretthet, tristhet, tørr hud og hårtap. Skjoldbruskkjertelen, thyroidea, er en sentral kjertel når det gjelder helse for alle pattedyr. Kjertelen er blant annet av stor betydning når det gjelder vektendring.


Stråleindusert hypotyreose. Hos menn er prevalensen 1–.

Her kan du lese mer utfyllende om lavt stoffskifte ( hypotyreose ). Har du følt deg trett, uopplagt, økt vekten, mistet lysten på sex, eller har problemer med å konsentere deg? Kanskje orker du ikke så mange mennesker rundt deg, alt du likte før oppleves nå som støyende og slitsomt. Stoffskifteforbundet er en frivillig interesseorganisasjon for personer med sykdommer i skjoldbruskkjertelen og deres nærmeste. Lenken er kopiert til utklippstavlen!


Opptak av medisiner for hypothyreose kan bli svekket av flere faktorer som medisiner, andre sykdommer, mat, faste og alder. Disse tilstandene skyldes at skjoldbruskkjertelen produserer enten for mye eller for lite hormon. Kostholdet kan både hemme og styrke stoffskiftefunksjonen.

Hypotyreose og kost. Et dårlig kosthold vil bare bety en ekstra belastning på en kropp som allerede sliter. For få år siden trodde man at det var enkelt å stille denne diagnosen på bakgrunn av en blodprøve.


Legevakthåndboken - for leger i vakt. Skyldes i 70– av tilfellene Graves’ sykdom, en autoimmun tilstand med sirkulerende tyreoideareseptorantistoffer (TRAS) som binder seg til TSH-reseptorene og stimulerer til økt produksjon av tyroksin og trijodtyronin. Omtrent av menn og av kvinner rammes av lavt stoffskifte.


Barn kan også rammes av lavt stoffskifte, men det er mer sjelden. Lavt stoffskifte, eller hypotyreose er nedsatt produksjon av hormonene som regulerer stoffskiftet. Det kan være vanskelig å oppdage lavt stoffskifte fordi symptomene kommer gradvis og er ofte uspesifikke. Noen opplever at symptomene utvikler seg raskt og er lette å beskrive, og søker derfor lege raskt.


Andre opplever gradvis utvikling av symptomene over tid (gjennom flere år), og det kan da gå lenge før de får konstatert høyt stoffskifte. Hvilken behandling man får for lavt stoffskifte avhenger av blodprøvene TSH og FT4. Behandling kan skje med en medisin som heter Levaxin og inneholder thyroxin. Til tross for at det er en sykdom som svarer godt på den rette medisinske behandlingen, er det noe som alle pasienter vet: du må endre dine kostvaner.


De hormonene styrer stoffskiftet, og lave verdier betyr at alle prosesser i kroppen bremses ned mer enn normalt. For å delta på kurset treng du tilvising frå lege. Tilvisinga gjelder som påmelding og du vil få bekrefta plass på kurs.


Vi hører ofte om disse to sykdommene: hypotyreose og hypertyreose, men det er veldig vanlig at folk ikke vet forskjellen mellom de to.

Vi vil forklare symptomene på både hypotyreose og hypertyreose under, samt deres mulige årsaker og noen naturlige helsetips for å forbedre livskvaliteten din. På grunn av kunnskapsendring, manglende konsensus blant faglige autoriteter, individuelle forhold i hver enkelt konsultasjon og mulighet for menneskelig feil, kan NHI ikke garantere at alle opplysninger i NEL er korrekte og fullstendige i alle henseender.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg