mandag 7. november 2016

Gravid uke 9

Tema: Hele kroppen påvirkes av graviditeten og gravid i jobb. Babyverden har en podcast uke for uke. Under tema vil du for hver uke kunne lese en oppsummering av det som ble sagt i podcasten.


Hormonene løper løpsk, og det kan du merke på ting som skjer i kroppen.

Vær ekstra nøye med tannpussen, ettersom det er lettere å få hull og betennelser i tannkjøttet. Gravid uke , 1 og 12. Følg graviditeten uke for uke.


Les hva som skjer med babyen i magen, og i mors kropp. Få gode tips til dere som skal bli foreldre hver uke i svangerskapet. Ryggraden som har vært som en liten hale krymper og blir borte.

Billig, sikker og rask graviditetstest. Du ser fortsatt ikke gravid ut, men du føler deg utvilsomt gravid. Morgenkvalme og andre fysiske symptomer foreligger ofte i full monn, og humøret kan svinge kraftig. Hormonproduksjonen i svangerskapet, østrogen.


Morkaken produserer i likhet med corpus luteum både østrogener og progesteron. Alle organene er nå. Barnet får en mer og mer menneskelignende form, det strekker seg mer ut, og halsen er nå synlig.


Det ser mer og mer ut som et lite menneske, og på nesen kan du se bittesmå hull som kommer til å utvikle seg til nesebor. Hodet er nesten halvparten så stort som kroppen, og barnet retter seg stadig mer ut. Nervesystemet, og særlig hjernecellene, utvikler seg og modnes.


Gjør plass for melk Brystene dine er nå antageligvis mye fyldigere, tyngre og litt ømmere. Brystene dine vil vokse enda litt mer under graviditeten, men de vil bli mindre sensitive, som oftest i slutten av den fjerde måneden. Ingen i verden blir gravid første dag i siste mens, men ca to uker før forventet mens pga eggløsningens tidspunkt (luteal fasen er forskjellig fra person til person men dager før mens er gjennomsnittet). Fostret utvikler nå ansiktet mer og mer og barnet blir menneskeligere for hver uke som går.


Fosteret beveger seg nå forsiktig, men du kan ikke kjenne det ennå.

Mange gravide har mindre lyst på sex. Embryo-halen er nå helt borte. Vi har samlet noen av de faktaene som fascinerer, forundrer og forbløffer oss mest.


Det er små ørelapper og munn, nese og nesebor begynner å bli synlige. Enda er det noen uker før kjønnsorganene vises. Stadig flere kroppsdeler kommer til syne. Høremekanismen er under.

Går du kraftig ned i vekt på grunn av kvalme, bør du oppsøke hjelp – av hensyn til både deg selv og barnet. I denne serien følger vi forskjellige kvinner gjennom hele svangerskapet. Hvis du har vært kvalm, vil du kanskje oppleve at dette gradvis går over. Hvis du vil søke om å bli deltager i GUFU: Send en video som introduserer deg og.


I uke er barnet nesten centimeter langt fra hode til sete. Har heller ikke hatt noe blødninger eller noe uvanlig, men får likevel ikke helt ro før jeg har hørt hjerteslag. Jeg er år, aldri opplevd SA.


EMBRYO I UKE : Bildet av embryoet viser at det har fått fingre og tær i. Kjøp nå, test deg hjemme. Du er nå i svangerskapsuke , fosteret er uker gammelt. Sex under svangerskapet er ikke skadelig for fosteret som ligger godt beskyttet i livmoren. Når du er gravid rundt uke så forkortes og forsvinner den halen embryoet har som en rest fra dyrelivet.


Forandringer i hormonene kan føre til at mange opplever hodepine. Kom i skade for å drikke Herrljunga Cider i går kveld for jeg tenker aldri over at det faktisk er bitte litte granne alkohol i den. Ulike organer, muskler og nerver begynner å fungere.


Jeg fikk alltid smake den når jeg var liten. Tror dere jeg kan ha skadet ungen? Uke begynner mandag 24. Se det aktuelle ukenummeret og oversett mellom ukenumre og datoer på Ukenr.


Det er lett å la seg forbløffe over svangerskap og fødsel.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg