onsdag 2. november 2016

Nyfødt vondt i magen

Nyfødt vondt i magen

Morsmelkerstatning kan gi vondt i magen. Som alt annet et barn får i magen , kan det gi magesmerter. I noen tilfeller kan man oppleve at barnet ikke tåler morsmelkerstatning laget av kumelk, og må gå på spesialdiett. Når barn har vondt i magen.


Nyfødt vondt i magen

Barn får ofte vondt i magen. Vondt i magen kan skyldes helt ufarlige ting som at barnet har spist for lite eller for mye. Men magesmerter kan også være tegn på alvorlige tilstander som må behandles. Om barnet har luft i magen (kan ofte kjennes at magen blir stram), kan det hjelpe barnet med forsiktige strykninger i sirkelbevegelser over magen , sykle med beina til barnet eller presse bena forsiktig opp mot magen. Smerter i øvre del av magen kan være refluks.


Dette er også det enkleste å tyde: — Sitter smertene helt øverst i magen kan det være problemer med magesekken, refluks eller betennelse, sier Kvenshagen. Her finner du god informasjon som gjør at du kan forstå mer angående hvorfor du får smerter i magen og hva du kan gjøre med det. Artikkelen tilbyr også kostholdsråd og såkalte “akutt tiltak” hvis magen har slått seg helt vrang. Jeg er en dame på år.


De siste par måneder har jeg hatt mye vondt i magen. Det begynte med kraftig halsbrann som jeg fikk bort med Somac, deretter kom disse magesmertene. Smertene sitter under høyre ribbensbue, rett under brystbeinet og på et punkt rett oppfor navlen. Det er vondt når jeg trykker lett på disse punktene. Vedvarende eller tilbakevendende smerter eller ubehag som er lokalisert til øvre del av magen.


Ubehaget eller smertene kan ledsages av oppfylthet, tidlig metthetsfølelse, oppblåsthet, kvalme, brekninger, sure oppstøt og halsbrann. Regelmessighet er et nøkkelord for magen , og gjelder både med hensyn til toalettvaner, måltider, fysisk aktivitet og søvn. Havregrøt er dessuten veldig bra mat for de fleste mager. Når gir kvalme og oppkast grunn til å ringe legen sin? Akutt oppstått kvalme og oppkast kan skyldes en infeksjon i mage -tarm-kanalen.


Nyfødt vondt i magen

Hvor gjør det vondt ? Har du smerter over hele magen ? Ved vedvarendesmerter kan man utvikle feber - husk å kontrollere temperaturen. Luft kan være fryktelig vondt , men er ikke farlig i seg selv. Magesmerter kommer ofte i tak og varierer i intensitet. Det er nesten ingen grenser for hva magesmerter kan være tegn på.


Det er mange tilstander som kan gi smerter i magen , sier Petter Brelin, lege og leder av Norsk forening for allmennmedisin. Har noen tips hva man burde gjøre med en nyfødt på uker gammel som får vondt i magen hver gang jeg ammer. Nyfødt vondt i magen Nyfdte barn er umodne og har problemer med bryte ned selv helt sm.


Nyfødt vondt i magen

De trekker bena oppunder magen , og de har vondt i magen. Du blir kanskje overrasket over å høre at streptokokker noen ganger ikke fører til at man får vondt i halsen, men at man får feber og vondt i magen. Noen har barn som man først har trodd hadde blindtarmbetennelse har i stedet blitt diagnostisert med streptokokker. Magevondt kan komme av kaffe.


Den gir mye luft i magen , som gjør vondt når den passererer gjennom tarmene, før den kommer ut illeluktende. Den som ikke vil gi slipp på kaffe, kan få kjøpt syrefri kaffe enkelte steder. Har aldri prøvd den selv, men kan tenke meg at den er bedre for magen.


Vi fikk heldigvis time hos manuellterapaut raskt, de siste nettene var ikke spesielt morsomme, og det er grusomt for en mor se sitt lille barn ha det så vondt. Dette kan være grunnen til at du ofte får vondt i magen. En av fem nordmenn sliter med mageproblemer uten å vite hvorfor.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg