mandag 28. november 2016

Vondt i albuen

Vondt i albuen

Det å ha vondt i albuen kan ofte linkes til en overbelastning over lengre ti eller traume. De skyldes oftest skader eller overbelastninger. Betennelse i albuen kan oppstå grunnet flere årsaker.


Vondt i albuen

Typiske symptomer ved betennelse i albuen er lokal hevelse, rødlig irritert hud og smerte ved trykk. En inflammasjon (mild betennelserespons) er en normal naturlig respons når bløtvev, muskler eller sener blir irritert eller skadet. Dette betyr at en stiv og vond albue gjør det vanskelig å bruke den smertefulle armen til daglige gjøremål. Har du vondt i albuen ? Smerter i albuen oppstår ofte som følge av betennelse eller skade på sener eller slimposer rundt leddet.


Vondt i albuen kan også ha sitt opphav i ett eller flere av de mindre leddene som til sammen utgjør albueleddet. Lillemus skrev: Nei, det er ganske vanlig å gjøre det dersom man stadig blir stoppet og ikke vil det. Ok, får kjøpe meg hodetelefoner når jeg får penger. Hadde da brukt den til saging og spikring.


Vondt i albuen

Er kun vondt viss jeg strekker armen helt ut. Jeg skal prøve øvelsene på denne siden, men driver generelt en del trening, også styrketrening med vektstang og manualer. Ved slik betennelse i albuen oppstår det i løpet av kort tid en hevelse i området som gir trykk og sprengfølelse. Plagene forverres når du bøyer albuen.


Noen ganger kompliseres betennelsen med bakterieinfeksjon. Det er dessverre mange som går veldig lenge uten å søke hjelp for sine plager i albuen. Vondt i albuen er vanlig og forekommer ofte både innenfor idrett og hos personer som jobber mye med datamaskin.


Vondt i albuen

Du bør vurdere å oppsøke legehjelp for smerter i albuen hvis du har vært plaget lenge, eller når vanlige gjøremål er vanskelige å utføre. Hvis albuen din fortsatt er vond etter at du har gjort tiltak for å lindre smerten, kan det være lurt å få hjelp fra en spesialist. Ifølge Christine Grevle Ivelan kiropraktor ved Ullevål Kiropraktorklinikk, er det viktigste å avlaste armen, men ikke holde den helt i ro. Hvis du har en jobb som fører til at du får mer vondt i albuen , så bør arbeidet tilrettelegges slik at armen og senen får tilstrekkelig avlastning. Her har vi valgt å skrive om de vanligste problemene vi møter i vår jobbhverdag.


Om du ikke skulle finne noe som passer din smerteproblematikk, ta kontakt med oss så kan vi hjelpe deg! I samarbejde med Dorthe Brandborg Olsen, kiropraktor. Smerter på ydersiden af albuen opstår typisk gradvist. En slimpose er en liten struktur med et hulrom inni, hvor det er små mengder væske.


Slimposer finnes i tilknytning til ledd som beveges. Albuen , smerter på ydersiden. Ved en betennelse i disse slimposene vil det produseres ekstra mye væske og man kan få hevelse og smerter lokalisert rett over slimposen. Ved mer uttalte plager kan man forsøke å legge albuen og håndleddet i gips i et par uker. Man kan forsøke med blokader svarende til det ømme område ved muskelutspringet.


En blokade er en innsprøytning av et bedøvende middel som legges inn omkring de nervene som forsyner området. Dermed får man dempet smertene fra området.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg