torsdag 17. november 2016

Gravid bekkenløsning

Gravid bekkenløsning

Rask og trygg leveranse. Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme. Dette er som regel uproblematisk, men noen får så sterke smerter at det hemmer dem i dagliglivet. Hos de aller fleste går plagene tilbake etter fødselen.


Gravid bekkenløsning

Ifølge en norsk undersøkelse opplever ca. Norge en smertefull bekkenløsning. Bekkenløsning behandles først og fremst ved å tilpasse egen hverdag. Klinikken har spesialisert seg på gravide og barn, og behandler mange gravide kvinner med smerter i bekkenet.


Noen hevder at bekkenløsning bare er et norsk eller skandinavisk fenomen, men det finnes studier fra hele verden om temaet. En studie gikk faktisk inn for å avdekke om bekkenløsning fantes i alle verdensdeler, og det gjør det, forteller Bjelland. Hun tror at bekkenløsning er mer synlig i Norge fordi så mange gravide er yrkesaktive.


Gravid bekkenløsning

Så mange som annenhver gravid opplever noen grad av bekkensmerter, men ikke alle har bekkenløsning. Alle gravide skal ha bekkenløsning , men ikke alle opplever at det gjør vondt. Minst én av fem gravide har betydelige bekkenløsningsplager, og kan ha problemer med å fungere i jobb, hjemme eller sosialt.


Generelt sett hersker det stor uenighet om årsak og behandling av bekkensmerter hos gravide. Det vi vet er at bekkenløsning debuterer oftest fra midten av svangerskapet og utover, men hos enkelte kan det oppstå svært tidlig. Har en først hatt bekkenløsning i et svangerskap, er det stor risiko for å få det i neste også. Her finner du informasjon om graviditeten uke for uke, svangerskapskontrollene, vanlige plager og hva du bør passe på som gravid. De fleste merker lite til dette, men noen opplever å få sterke smerter.


Gravid bekkenløsning

Her kan du lese mer om tilstanden og tips om hva du kan gjøre for å redusere plagene dersom de skulle oppstå. Hos den gravide kan det føre til smerter – eller det vi kaller bekkenløsning. Graviditetshormonene påvirker bekkenet slik at leddbåndene blir mer fleksible, som en del av kroppens forberedelse til fødselen. Når en kvinne er gravid forandrer kroppen seg slik at hun skal være forberedt til fødselen.


En av endringene er at leddbånd og ledd tøyes, såkalt fysiologisk bekkenløsning , noe som skjer for at barnet skal kunne passere gjennom fødselskanalen. Derfor forsøker fagpersoner å gå bort fra diagnosen bekkenløsning og heller kalle det bekkenplager hos gravide hvis bekkenløsningen medfører smerte. Mange får en bekkenløsningsdiagnose kun fordi de er gravide og har vondt i ryggen. En av mine pasienter kom inn fordi hun hadde fått diagnosen bekkenløsning og hadde fått beskjed om å bevege seg minst mulig.


Da hun skulle vise meg hvor hun hadde vondt, pekte hun på et punkt midt mellom skulderbladene. Det er mye som er ubehagelig som er normalt når man er gravid. Les om kvalme, bekkenløsning , kynnere, hemoroider og mye mer!


Det sier seg selv at den fysiske belastningen innimellom kan være tyngende for den gravide. Dette kalles bekkenløsning og er således en normal tilstand for en gravid. Noen av disse er driftsnødvendige, andre registrerer ulike forhold ved bruken av nettstedet.


Dersom du ikke ønsker å benytte informasjonskapsler, kan du deaktivere dette i nettleseren din.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg