tirsdag 1. november 2016

Psoriasis underlivet

Psoriasis underlivet

Psoriasis i underlivet. Den uppträder inom fuktiga och varma hudområden: som armhålor, under brösten, i ljumskar och i underlivet. Vid psoriasis på dessa ställen saknas ofta, den för sjukdomen, karaktäristiska fjällningen.


Invers psoriasis opptrer i hudfolder: typisk i armhulene, under brystene, i lysken og underlivet. Huden blir rød og skinnende. Det er sjelden flass, men på grunn av fuktighet og den såre huden er det økt fare for infeksjon. Denne formen for psoriasis forekommer oftere hos overvektige personer. De siste årene har jeg vert plaget med huden i underlivet , spesielt området mellom pung og anus samt i rumpesprekken.


I nyere tid har jeg også hatt symptomer på penis hode. Hudlege mener det kan være psoriasis da jeg har dette i hodebunn. Den vanligste formen i underlivet er invers psoriasis. Foto: Science Photo Library Vis mer 3. Dessverre kan det røde, flakete utslettet som kjennetegner psoriasis også dukke opp i nærheten eller på kjønnsorganet ditt. En form for psoriasis affiserer også neglene og lager små groper i dem.


Psoriasis underlivet

Ulempen er at pga håret er det vanskelig å komme godt til) Derimot skal en IKKE bruke dette i underlivet. Som med andre typer psoriasis er det ikke enkelt å sette fingeren på hva som utløser psoriasis på følsomme områder. Noen ganger oppstår det spontant, eller uten noen egentlig grunn.


Likevel kan psoriasis i armhulene, andre følsomme områder og i underlivet noen ganger forverres som følge av eksterne faktorer. I perioder med oppblussing av symptomene vil de fleste ha behov for å bruke legemidler. Det finnes en rekke ulike medisiner mot psoriasis , og hvilken type du skal bruke, avhenger blant annet av hvilken type psoriasis du har, hvor på kroppen du har sykdommen, og hvor intens den er. Medikamentene finnes i ulike varianter.


Psoriasis underlivet

Det kan være flere årsaker til kløen, for eksempel. Ved utbrudd av invers psoriasis oppstår det rødlige utslett som ikke skjeller på følsomme områder hvor hud møter hud og hvor huden er tynn. Pustuløs psoriasis. Man kan inndele psoriasisartritt, PsA, i forskjellige undergrupper og kanskje representerer noen av disse undergruppene egne sykdommer. Det som er felles for de alle er artritt og psoriasis.


Ved røntgenundersøkelse kan man ofte påvise forandringer i sitteknokeleddene (iliosakralleddsartritt eller sakroiliitt). Effektivast behandlingsmässigt är lokala steroider som har effekt både på klåda och psoriasis. I underlivet brukar man använda medelstark kortison (grupp II) ofta i kombination med svampmedel i nedtrappning under längre tid. Både penis, lyskene og rumpesprekken kan affiseres.


Typiske forandringer i huden er rødhet og betennelse. Tilstanden kan gi kroniske plager. Skabb: Skabb er en infeksjon i huden, og smittes via hudkontakt.


Kvinnor som har psoriasis i underlivet får problem vid blygdläpparna, i ljumskarna och på lårens insida. Ibland uppstår också små sprickor i huden. Hos män kan psoriasis ses som röda fläckar på ollonet, insidan av förhuden och på penisskaftet. Förhuden kan även bli. Eksem og psoriasis er to forskjellige hudsykdommer, men begge kan altså affisere underlivet.


Dersom du har avgrensede røde, skjellende flekker i hodebunn, på strekkesiden av kneet og i ørene. Vid alla former av psoriasis är noggrann information till patienten väsentlig. Det är viktigt att tillsammans med patienten definiera behandlingsmål, för att kunna utvärdera långtidseffekterna, i synnerhet hos de med medelsvår till svår psoriasis som skall behandlas med systemiska (konventionella och biologiska) läkemedel.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg