onsdag 23. november 2016

Smerter i magen gravid

Høy kvalitet og 9 nøyaktige med anonym og rask levering. Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme. Menstruasjonslignende smerter eller uspesifikke magesmerter rett over lysken er vanlig i svangerskapet.


Noen får smerter midt i eller øverst oppe i magen.

Slike smerter er ufarlige og blant de vanligste plagene i svangerskapet. Selv om både smerter og plager som gravid er relativt normalt, er det enkelte typer smerter du bør være ekstra på vakt for, og enkelte smerter gir grunn til å kontakte lege. Magesmerter og blødninger – En god regel er at smerter som varer eller ikke slipper taket, gjerne i kombinasjon med blødning, må tas på alvor, sier Wendelborg. I noen tilfeller kommer magesmerter egentlig fra organer i brystet eller fra en generell sykdom i kroppen. Ikke sjelden kan stress, bekymringer, sjelelige og sosiale problemer lede til ubehag og smerter i magen.


Hvor smerten sitter kan ofte si noe om opphavet. Hvis dere har spist mat som er uvant for dere, f. Ubehaget eller smertene kan ledsages av oppfylthet, tidlig metthetsfølelse, oppblåsthet, kvalme, brekninger, sure oppstøt og halsbrann.

Har du smerter over hele magen ? Nei: Magesmerter uten feber kan f eks skyldes smerter fra tarmen, magekatarr (magesyre), gallesten osv. Ved vedvarendesmerter kan man utvikle feber - husk å kontrollere temperaturen. Ja: Kanskje har du en.


For eksempel ved forstoppelse og luft i magen. Smerter nederst i magen : Kan være tegn på en gynekologiske tilstand hos kvinner. Smerter i underlivet når du er gravid kan naturlig nok skape bekymring. Det kan være smerter nede i magen på den ene eller på begge sider. De fleste tilfeller er ufarlig, men stikkende smerter , noe som føles som knivstikk i underlivet, kan selvfølgelig være skremmende og ubehagelig.


Uke 9: Knøttet beveger seg nå, men du kan ikke merke det på en god stund ennå. Kjønnsorganene begynner også å synes, men det er fremdeles umulig å bestemme kjønnet med ultralyd. FLERE RÅD: Spis vekk gravid -kvalmen. Du merker det som regel ikke i starten, men de blir sterkere etter hvert som månedene går. Livmoren har sammentrekninger under hele svangerskapet.


Etter uke 3 når du er høygravi kjenner du som regel kynnerne godt, ved at magen strammes og blir spent utenpå. Rask og trygg leveranse. Som tidligere nevnt skyldes dette det meste av tiden luft i magen.

Men fordi denne delen av kroppen også inneholder bukspyttkjertelen, magesekken, venstre nyre og leveren, er dette noe du rett og slett ikke kan ignorere. Lurer veldig på hva dette kan være, og jeg er så bekymret for henne! Hun forklarer smertene som om de ligger under ribbaina.


Vondt på begge sider og ekstra intens i midten. Men, akkurat det der med UVI er litt skummelt da man går gravid ettersom mange av symptomene kan bli skjulte. Og bakteriene er ikke å spøke med.


Du skal ikke ha så vondt i magen at du trenger å ta smertestillende når du er gravid. Oppblåst mage gravid , treg mage eller forstoppelse. Grunnen til at gravide ofte får vondt i magen og opplever mageplager som luft i magen , treg mage eller forstoppelse, er at kroppen produserer en rekke hormoner under graviditeten. Hormonene bidrar til å gjøre vevet i kroppen bløtere, for å gjøre den i stand til å utvide seg. Det er tydligvis noe som ikke er som det skal.


Hun har gått uker med store smerter i magen , ømme bryst og rumpe og spyr veldig ofte, hun har ikke hatt mensen på over mådner men det er pga stort vekttap på kort stund (trur det er spiseforsyrrelse), hun og typen har da ubeskyttet sex og liker ikke å bruke kondom. Har flere ganger måtte legge meg på senga i fosterstilling å slappet av fordi jeg har hatt så vondt og tenkt at dette ikke kommer til å gå bra. Jeg har hatt myyyye vondt i magen ! Den siste uken har jeg ikke hatt noe vondt i magen , men endel smerter i korsryggen. Har ligget i 20min med skikkelig forferdelige smerter øverst i magen på høyre side under ribbbeina som har strålet nedover siden. Det var konstant vondt, men var værre i perioder.


Klarte ikke annet enn å ligge på siden å puste forsiktig. Det har heldigvis gått over nå, men kjenner jeg blir ille b. Den voksende magen gjør deg ‘fremtung’ og du endrer på holdningen din for å holde balansen. Tyngdepunktet forandres med andre ord – det påvirker ryggen. Graviditetshormonet relaxin er med å gjøre muskulatur, sener og leddbånd mer tøyelige – det kan merkes både i bekkenet og ryggen. Sv: smerter neders i magen.


Eg måtte telle i går og ble sjokkert når eg forsto at eg var på dag :S vet det er lenge siden eg ventet TR men teller ikke dagene siden den aldri har tenkt å komme. Det siste døgnet har jeg hatt smerter nederst i venstre side av magen , i samme region hvor eggstokken ligger. I natt var jeg så bekymret at jeg reise på legevakten.


Der tok de urinprøve for å sjekke om det kunne være urinveisinfeksjon, men den var helt fin.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg