fredag 11. november 2016

Allergi baby

Nå kan du bestille produkt fra Vitusapotek på nett. Stort utvalg med rask og enkel frakt! Check out For The Baby.


Har du symptomer som tett nese, nysing og kløe i øynene trenger det ikke være forkjølelse. Det kan være at du har en allergi. Dersom begge foreldrene er allergiske, er risikoen for at barnet utvikler allergi 60–prosent.

Hvis bare én av foreldrene er allergisk, er risikoen cirka prosent. Hvis ingen av foreldrene er allergiske, er risikoen 10–prosent. En arver først og fremst tendensen til å utvikle allergi , ikke en bestemt allergi eller allergisk sykdom. Reaksjonen kommer i løpet av få minutter etter at barnet har spist nøttene. Det vanligste er milde reaksjoner som kløe i munnen, utslett og magebesvær.


Noen få barn utvikler imidlertid alvorlig allergi. Allergi er en tilstand som skyldes overømfindtlighet (hypersensitivitet) overfor stoffer som vi spiser, puster inn, får på øynene, får injisert gjennom sprøyte eller som kommer i kontakt med huden. Hypersensitiviteten fører til en unormal reaksjon fra kroppens forsvarssystem, immunsystemet.


Det er forsket mye på effekten av å unngå mulige allergifremkallende stoffer i svangerskapet, samt sen introduksjon av slike stoffer hos spedbarnet.

Konklusjonen fra disse studiene er at slike tiltak er uten effekt. Tvert imot har man sett at sen introduksjon av slik føde, kan øke risikoen for å utvikle allergi eller intoleranse. Kumelksallergi er den vanligste typen allergi hos småbarn. Den innebærer at immunforsvaret reagerer på proteiner eller peptider (deler av proteiner) i melka. Vi har et stort utvalg dyner til junior og baby , alt fra babydyner til krybbe, sprinkelseng og barneseng.


Alle våre junior og babydyner er i fiber eller dun og er allergi - og miljøvennlige. Gi barnet en god natts søvn med en god dyne. Pollenallergi er den mest utbredte formen for allergi blant barn.


Dersom barnet har atopisk eksem som baby , er sjansen større for at barnet også vil utvikle en allergi mot pollen. Det kommer an på hvilken type allergi det er i forhold til hvor raskt man vokser det av seg, ifølge barnelegen. Katter er veldig mobile og forflytter seg mye rundt i et hus i løpet av en dag.


Allergi mot katt, hund og hest regnes for å være det mest vanlige. Det fører også til at katten legger igjen allergifremkallende proteiner på fler steder enn for eksempel et hamster. Hundeallergi – en vanlig form for pelsdyrallergi. Hunder finnes i dag i av norske husstander og blant husdyr er det bare katten som er mer populær.


Samtidig har rundt prosent av befolkningen allergi mot pelsdyr, og da først og fremst katter og hunder 2. Førstnevnte kjennetegnes ved at symptomene kommer raskt etter eksponering for melkeproteinet (straksallergi), og man kan få mistanke om allergi mot melkeprotein ved å måle forhøyede verdier av IgE-antistoffer mot melk i blodet. Noen av dem som har allergi kan også få hodepine og nedsatt luktesans, og mange sover dårlig og blir slappe og uopplagte.

Symptomene på astma hos barn. Flere typer pollenallergier. De som har størst betydning er tresorter som or, hassel og bjørk. Laktoseintoleranse og allergi mot melk Noen opplever at de blir dårlige når de drikker melk, men likevel tåler de både yoghurt, ost og fløte. Da har de sannsynligvis laktoseintoleranse.


Hva er laktoseintoleranse? Behandling av matallergi innebærer å unngå aktuelle matvarer i kostholdet. Du må holde deg unna matvaren så lenge allergien er til stede. De fleste barn vokser av seg allergi mot egg, melk og hvete innen skolestart.


Det er derfor viktig å revurdere diagnosen regelmessig, for å unngå unødvendige dietter. En baby - livets store glede. Norge på dette feltet. Les mer hos Apotek 1. Melkeerstatningene likner på morsmelkerstatningene, men skiller seg fra dem ved å ha andre proteinkilder.


Nesespray mot allergi fås kjøpt uten resept hos Vitusapotek, og reduserer lokale allergiske plager som kløe, irritasjon, rennende og tett nese. Les mer om de ulike allerginesesprayene og få gode råd og tips om bruk. Men hva kan du gjøre for å skåne babyen din mot skadelige kjemikalier og allergi i hverdagen? Her får du noen gode råd. Lurer på om det smaker godt?


Et lite barn er skapt for å utforske verden. Ikke bare med øynene, men også med munnen og hendene. Hjelpemidler ved allergi Når nesen renner og øynene klør, er det om å gjøre å komme raskt i gang med behandling. Dersom du starter med allergilegemidler 1-uker før forventet pollensesong kan du unngå symptomer som kløe, nysing, og rennende nese og øyne.


Les anbefalingene fra våre farmasøyter. Enkelte matvarer kan bidra til å gjøre eksemet verre. Dette er vanligvis ikke allergi men en overfølsomhetsreaksjon, og det er individuelt hvordan og hvor nye eksemet påvirkes.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg