torsdag 3. november 2016

Fysiske symptomer på depresjon

Ulike typer depresjon. Diagnosen depresjon forutsetter at man har hatt symptomer som nedtrykthet og svekket livslyst daglig i minst to uker. I tillegg kan man ha andre symptomer som nedsatt appetitt, søvnproblemer og konsentrasjonsvansker.


Denne formen blir på fagspråket kalt unipolar depresjon. En lavere grad av depresjon bli kalt for dystymi. De med generalisert angstlidelse har oftere depressive symptomer og humørsvingninger.

Depressive symptomer korrelerer også høyt med unngående-, borderline- og obsessiv-kompulsiv personlighetsforstyrrelse. Tristhet og sorg er ikke psykiske lidelser. Noen ganger kan depressive symptomer være tilstedeværende uten at man får diagnosen depresjon.


Depresjon er ikke det samme som å føle seg litt nedfor. Typiske symptomer er tristhet, lite eller mye søvn, vansker med å interessere seg for ting og lav selvtillit. De fleste tilfeller av angstlidelser er ikke rene tilstander, men omfatter symptomer fra flere ulike angsttyper.


Ofte kan det settes flere angstdiagnoser samtidig. I tillegg er det en nær sammenheng mellom angst og depresjon , svært mange som opplever en angstlidelse opplever før eller senere også en depresjon.

Det innebærer ofte negative tanker om en selv, og ofte med kroppslige symptomer som søvnløshet, redusert matlyst og energitap samt konsentrasjonsvansker. Det er veldig vanlig å ha fysiske symptomer med angst. De ulike varierer, men de fleste kan relatere for vi har mange av de samme symptomene.


Vi har alle svingninger i humøret og gode og dårlige dager. Symptomer på depresjon. Kroppslige symptomer som slitenhet, muskelspenninger, hjertebank og ubehag i magen er også vanlig. Det er med andre ord fullstendig mulig, OG meget sannsynlig, at det du kjenner av fysiske symptomer , inkl.


Den maniske oppstemtheten som er motpolen til depresjon i bipolar lidelse, er mindre vanlig som forvarsel til fysiske sykdommer, viser studien. Den kan likevel forekomme som et forvarsel til Wilsons sykdom. Dette er en arvelig stoffskiftesykdom som gir for store konsentrasjoner av kobber i kroppen. Legen kan også spørre deg om du har endringer i apetitt- og søvnmønster eller andre fysiske symptomer. Hvis dere kommer frem til at dette kan være en depresjon , er det viktig å snakke om hva slags behandling som eventuelt kan passe.


Det er normalt å være trist av og til, men depresjon er mer enn å føle seg ulykkelig. Alvorlig deprimerte opplever ofte at de ikke er i stand til å takle hverdagen. Denne testen viser deg om du kan være deprimert.


Det å diagnostisere noen med depresjon er ikke nødvendigvis en lett oppgave. Det kan finnes fysiske årsaker til flere av symptomene, så det kan være greit å ta en sjekk hos en lege for å utelukke fysiske årsaker.

De fleste deprimerte tenker langsomt og virker hemmede i deres bevegelser. Men noen blir urolige, rastløse og har angst under en depresjon. Ellers tror jeg det er vanlig å få vise fysiske reaksjoner ved en depresjon , noen flere enn andre.


Anbefaler eye q fettsyrer (helsekost) som går på hjernen til alle med depresjon. Enten ved siden av annen medisin, eller som et førstforsøk på å behandle en ikke alt for tung depresjon. På grunn av uttalte fysiske symptomer er det ofte vanskelig for en allmennlege å slå fast at en depresjon er den underliggende årsaken til plagene.


Fysiske lidelser og depresjon. Cerebrale svulster, multippel sklerose, Parkinson, demens eller søvnapné kan trigge depresjon.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg