onsdag 16. november 2016

Baby 8 mnd feber

Gratis frakt fra 6kr. Hos barn er temperaturreguleringen mer ustabil enn hos voksne. En viktig hovedregel er at feber uten kjent årsak alltid skal konfereres med lege.


Med feber mener vi rektaltemperatur på over grader. Alle barn under tre måneder bør undersøkes av lege dersom de har feber , uansett allmenntilstand. I de fleste tilfeller er feber et tegn på infeksjon, men barn som har vært svært aktive, eventuelt som har skreket mye, kan få litt økt temperatur uten å ha infeksjon.


Feber er et vanlig symptom hos barn. Barn får lettere feber enn voksne. C er for eksempel vanlig ved forkjølelse, og barn kan også få feber uten å være særlig. Se til barnet minst to ganger den første natten med feber. Småen begynte å få feber natt til lørdag.


I går lå feberen på - 35. På kvelden gikk den ned i 39. Da sto vi opp og fikk i henne frokost. Du kan skrive innlegget nå og fullføre registreringen senere. Logg inn for å poste med kontoen din, om du allerede er medlem.


Gjennomsnittsjenter veier 8. Gutter veier gjennomsnittlig 8. Vi gjengir gjennomsnittsvekt og -lengde. Normalverdiene for jenter er vekt mellom 6. Det jeg lurer på er: er det farlig for en mnd gammel baby å ha nesten i feber ? Siden vi må vente timer mellom hver paracet, stiger feberen ganske raskt opp igjen, og det blir en del timer med høy feber. Jeg har prøvd å kle av han og ligge på kaldt rom, men det synes han tydelig er ubehagelig. Her er hjelpen du trenger.


Det er ikke moro å være forkjølet, og man synes litt ekstra synd på de aller minste. Plusstid gir deg seks tips som hjelper. Er det sammenheng mellom tannfrembrudd og feber ? Noen studier viser ingen sammenheng, mens andre har vist at barn kan få noe forhøyet kroppstemperatur to dager før til to dager etter tannfrembrudd.


Noen mener også at det er økt sjanse for at tennene bryter frem hvis barnet allerede har feber. Baby er straks mnd. Spist dårligere de siste dagene, men vært aktiv og godt humør.


Fra i går ettermiddag sutrete, motvillig til å ta melk, vann og mat. Ga litt og litt veske i går ettermiddag. Han var trøtt og smågrinete i hele går, målte temp og fant ut av grunnen, 39. Ga han stikkpille og den fungerte etter et par timer, 38.


Vært en klagelyd i hele dag, som han ikke har laget før,temp i dag til morgenen var 39. Noen ganger kan en enkel feber kan føre til en baby eller lite barn å ha feber kramper eller feber krampe. Skremmende om det er når dette skjer, denne typen anfall ofte ser mye verre enn det er, ender det ganske raskt, og det er oftest ufarlig for barnet. Den fjerde barnesykdommen hadde min ene da han var 9mnd med i feber , og de var ikke begymret. Nå er jeg legebarn, og vi er vel de mest vannskjøtte barna:) Ta et glass vann!


Ikke lett når du har brukket arma to steder og har hjernerystelse. Eneste som vi har merket i etterkan er når han blir syk får han fort feber over som kan være vanskelig å få ned igjen, barnelegen mener dette har samenheng med at han fikk feber mens han var litten så her så gir vi både paracet og ibux sammen med en gang vi ser tempen hans. Kroppen prøver å danne så mye varme at virus og bakterier ikke skal kunne overleve. På denne måte kan man si at feber er med på å bekjempe sykdommen. Hva kan jeg gjøre, når barnet har feber ? Et barn (eller en voksen) med feber har bruk for mer væske enn normalt.


Dersom barnet har et utslett og samtidig har nedsatt allmenntilstand og feber , bør man oppsøke lege. Kan ta en prøve av utslettet. Ved utslett og hudforandringer sammenfallende med feber , kan man gjerne ta en prøve fra huden, skriver lommelegens spesialist i hudsykdommer, Kjetil Guldbakke, i et legesvar.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg