mandag 28. november 2016

Brennkopper barnehage

Barn med brennkopper kan vende tilbake til barnehagen når hudlesjonene er under kontroll. Grunnlaget for skjønnet her må være at det ikke lenger er fare for at smitteførende sårsekret kan påføres andre barnehagebarn direkte eller indirekte gjennom kontaktpunkter. Behandlingen virker vanligvis etter noen få dager. Dersom dette gjentar seg flere ganger, kan det være at man har gule stafylokokker i nesen.


Brennkopper kan imidlertid komme tilbake. Dette bør behandles med bakteriedrepende krem. Barn må holdes hjemme fra barnehage til brennkoppene er under kontroll, for å unngå smitte til andre barn. Dersom brennkoppene kan tildekkes med plaster, vil de ikke smitte.


Ved mange og eventuelt store brennkopper bør disse være tørre før barna kan gå i barnehage. Barn med små og få utslett som er godt dekket til, kan gå i barnehage. De dukker gjerne opp i ansiktet, på hendene og på armer og ben. Blemmene som kommer av brennkopper ser ikke pene ut, med sine gule skorper med hissige, røde kanter.


Brennkopper barnehage

Svært smittsomt er det også. Det spørsmålet vi oftest får om brennkopper , er om når barnet kan vende tilbake til barnehagen. Sårene må være under kontroll før barnet kan gå i barnehage og skole.


Eksemhud er ekstra utsatt for brennkopper , opplyser Revhaug. Inkubasjonstid Ved brennkopper blir pasienten først bærer av bakterien på hel hud. Dette er vanligst i ansiktet, hodebunnen og på hendene. I tillegg må barna være klinisk friske og feberfrie før de kan vende tilbake til barnehagen. Hvis det kun er snakk om få og små brennkopper kan barnet normalt gå i barnehagen så lenge du har dekket til sårene.


Brennkopper barnehage

Ved mer utbredte sår må brennkoppene være tørre og i god tilheling før barnet kan vende tilbake til barnehagen. Ved behanding med antibiotika kan barnet gå i barnehagen dagen etter oppstart, eller etter vurdering av lege. Små barn skal først i barnehage når sårene er tørket inn og skorpene falt av.


Barnet er dermed smittefritt. Så små barn har generelt ikke forståelse for renslighet og vil hele tiden berøre sårene og klø i dem. Derved økes smitterisikoen. Skolebarn kan normalt gå på skolen til tross for brennkopper. Stafylokokker er den vanligste årsaken, men streptokokker kan også forekomme.


Brennkopper barnehage

Symptomer er blemmer, ofte i ansiktet. Barn som har brennkopper må holdes hjemme fra barnehagen for at de ikke skal smitte andre. Når alle brennkoppene har tørket inn kan barnet vende tilbake til barnehagen. Kilder : Helsenorge. Det må ikke være sårvæske som kan påføres andre barn gjennom direkte eller indirekte kontakt.


Les mer om brennkopper – krig mot bakteriene. Det er mer sjelden, men man kan også bli smittet fra leker, håndklær, og gjenstander i hjemmet eller barnehage. Barn smittes som oftest ved direkte kontakt med andre barns brennkopper.


Brennkopper barnehage

Dersom barnet får behandling, kan det gå i barnehage dagen etter at behandlingen har startet. I tropene skyldes brennkopper ofte streptokokkbakterien som er mer alvorlig, blant annet på grunn av nyresykdom. Sykdommen er mest alminnelig hos barn selv om den kan forekomme i alle aldre.


På grunn av smittefare må barnet holdes hjemme hvis brennkoppene er mange og synlige. Den smitter lett, f.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg