onsdag 9. november 2016

Smerter i magen etter keisersnitt

Smertestillende etter keisersnitt. Hun påpeker likevel viktigheten av å komme seg opp av sengen samme dag eller dagen etter inngrepet. Jordmor Cecilia Kleven ved Oslo jordmor og kvinnesenter, er enig. Hos noen vil imidlertid disse sammenvoksningene komme slik at det blir en knekk på tarmen.


I slike tilfeller kan dette gi smerter i magen når luft eller avføring skal forbi det trange området.

I verste fall fører dette til at det ikke kommer avføring på flere dager, samtidig som det er konstante smerter. I så tilfelle bør du oppsøke lege. Selv om keisersnitt er en trygg operasjon generelt, er dette ikke anbefalt hvis du har planer om å få flere barn. Kvinner som har flere keisersnitt har økt risiko for problemer med morkaken, samt kraftige blødninger, som kan kreve en hysterektomi, et inngrep hvor livmoren fjernes permanent. Sammenvoksninger i bekkenet kan også dannes etter infeksjon eller endometriose.


Kvinner som har gjennomgått flere operasjoner i bekkenområdet, kan få nedsatt fruktbarhet som følge av adheranser. Eksempler på slike gynekologiske operasjoner er keisersnitt , fjerning av livmoren (hysterektomi) og eggstokker. Men som han svarte meg, dem fant ikke noe på CT, så da viste ikke han hva han kunne gjøre for meg.

I brevet som jeg har fått fra Aleris står det at dem ikke finner brokk, men minimalt arrvev og litt øket fettvev. Jeg vet at dem ca år etter siste keisersnitt , vurderte dem å re operere såret­, for det dro seg innover i magen. Plastikkirurg Tomm Bjærke ved Cosmo Clinic forteller at de får en god del henvendelser fra kvinner som ønsker å operere magen etter keisersnitt. Noen ønsker en ren arrkorreksjon, for eksempel fordi arret deres har blitt mindre pent på grunn av en betennelse.


Men de fleste arr etter keisersnitt blir som regel ganske pene. Keisersnitt som utføres i Norge skal ha en medisinsk årsak. Vanlige grunner til at keisersnitt er blant annet trangt bekken og stort barn, misdannelser i fødselsveiene, sykdom hos mor, tidligere keisersnitt , og svangerskapsforgiftning.


Kjerneøvelser etter keisersnitt. Du kan begynne å ligge på magen allerede på sykehuset, også hvis du har tatt keisersnitt. Dette stimulerer livmoren til å trekke seg sammen, og avlaster rygg og bekken.


Legg en eller to puter under magen og gjerne en liten pute under anklene. Utover natten og dagen etter ble det verre og går som et bånd på tvers nederst i magen. Jeg må liksom holde magen på plass når jeg hoster, og da jeg nøs holdt jeg på å besvime av smerte.


Når du har tatt keisersnitt , har du et sår i magen. Etter keisersnitt må du begynne med rolig trening og vente i minst seks uker før du aktivt trener magen , løper eller tar tunge løft. Det skal ikke være vondt å trene.

Det er ingen tilfeldighet - noen smerter er verdt! Hva ville være en god spesialist ikke blir utført operasjonen, skade på vev - er uunngåelig. Og tiden for sine helbredende vil kreve mye - noen ganger unge mødre klager over at de har vondt i magen etter keisersnitt og seks måneder etter. Og magen din - den er et kapittel for seg selv! Til venstre: dag etter fødsel.


Til høyre: Samme kvinne dager etter fødselen. Fire grunner til at magen er der fortsatt! Trodde du at magen umiddelbart ville forsvinne etter fødselen, er du med stor sannsynlighet blitt svært skuffet. Ja, du har fortsatt mage! Heia Nå er det litt over tre uker siden jeg ble tatt med akutt keisersnitt pga komplikasjoner.


Og frem til fredag som var har det ikke vært noe problemer med verken såret eller formen min. Jeg var oppe på beina dagen etter ks, og følte meg bedre enn på lenge. Og det har jeg gjort helt siden jeg b. De siste par ukene har jeg hatt en stikkende og øm smerte i magen , litt nedenfor navlen liksom.


Har ikke vært i kontakt med lege, for har liksom tenkt jeg skulle se det an om det skulle gå over av seg selv. Jeg hadde keisersnitt for år siden. Alt gikk bra, og har ikke hatt noen plager i etterkant av snittet.


Nå er jeg uker på vei, og er begynt å få smerter nederst i magen. Spesielt nåe jeg bøyer meg, løfter noe, eller nyser. Da kjennes det ut som om noen skjærer med kniv tvers over magen neders. Alle kvinner som er forløyst med keisarsnitt vil motta eit spørreskjema ca.


Fikk imidlertid infeksjon i såret, og måtte ta noe opp igjen etter noen uker. Begynte å trene (uten hopp) uker etterpå. Prøvde meg på å løfte vogna inn i bilen uker etterpå, og fikk skikkelig vondt. Jeg fødte i juni, hun er uker i morra og formen er ganske bra, men i går skulle jeg gå opp mange trapper på en ferge, veldig bratte, mens jeg bar på vesla. Jeg fikk sinnsyke smerter i magen rundt arret.


Kjente jeg ble litt oppgitt, har vert så fin lenge, men gikk fort over og alt er som normalt nå.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg