tirsdag 29. november 2016

Diabetes og kosthold

Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Et variert kosthold er viktig for diabetikere. Vi gir deg våre tips her.


Ketose er en naturlig tilstand i kroppen hvor den forbrenner hovedsakelig fett. Kosthold for deg med diabetes. Uavhengig av hvilken type diabetes du har, har kostholdet innvirkning på blodsukkernivået, kolesterolverdiene og blodtrykket.

Har du diabetes , vil et sunt kosthold og regelmessig fysisk aktivitet gjøre det lettere å holde et jevnt og godt blodsukkernivå. Diabetes , trening og kosthold. Behandling av diabetes type 2. Er du overvektig og har fått påvist diabetes type vil en vektreduksjon kunne være med på å gjøre deg friskere, blant annet ved å stabilisere blodsukkeret.


Hvis du trenger å gå ned i vekt, les faktaark om kosthold ved overvekt. Oppskriftene er både høy-, normal- og lavkarbo og er merket med mengde karbohydrater øverst i hver oppskrift. Her finner du over 2oppskrifter, fordelt i ulike kategorier.


Få sykdommer er i så stor grad knyttet til kosthold som diabetes. Dette gjelder spesielt diabetes type der man regulerer blodsukkeret med blodsukkerstabiliserende kosthold alene eller i kombinasjon med blodsukkersenkende legemidler.

Maten vi spiser påvirker blodsukkeret, og personer med diabetes bør velge et kosthold som bidrar til god blodsukkerkontroll. Kan diabetes kureres med kosthold ? Noen mener at en karbohydratfattig diett kan kurere type 2- diabetes , mens norske helsemyndigheter holder fast på mye karbohydrater og lite fett. Kanskje er løsningen begge deler.


Studier viser at fysisk aktivitet og et sunnere kosthold kan være dobbelt så effektivt som medikamentell behandling for å redusere risikoen for å utvikle sykdommen. Egne råd for kosthold og fysisk aktivitet ved diabetes type og 2. For personer med diabetes type betyr det hovedsakelig å tilføre kroppen insulin på en kontrollert måte. Ved diabetes type bruker man ofte et medikament som heter metformin, som øker kroppens insulinfølsomhet, og eventuelt også andre medisiner, som sulfonylurea og insulin.


Riktig kosthold er viktig for å mestre sykdommen. I denne artikkelen gir ernæringsfysiologen tips for type 1-diabetikere. Hvert år får rundt 2barn under år diabetes. Måltidsrytme, aktivitetsnivå og stress vil også påvirke blodsukkeret. Personer med diabetes skal få tilbud om individuell kostveiledning.


Her ligger innhold som er relatert til ernæring og kosthold for personer med diabetes og generelle kostholdsråd. Dette sier svenske helsemyndigheter om sunn mat og kosthold ved diabetes i brosjyren Kost vid diabetes – en vägledning till hälso- och sjukvården: Koster som visat sig vara bra vid diabetes har flera gemensamma nämnare. Några sådana är frukt och grönt, fullkorn, bönor, ärtor, linser och fisk. Kvalitetsindikator.


Men melk inneholder også proteiner og fett som vil påvirke blodsukkerstigningen og gjøre den mindre enn ved inntak av saft og liknende. De som har diabetes kan gjerne drikke melk hver dag, og melk til måltidene vil gi en mindre blodsukkerstigning enn melk alene.

Kan jeg spise ost når jeg har diabetes ? Type 1- diabetes har en viss arvelig tendens. En livsstil med lite mosjon og dårlig kosthold øker risikoen for å utvikle diabetes type 2. Type 2- diabetes er en såkalt livsstilssykdom. Et sunt kosthold er viktig for oss alle til å forebygge utvikling av livsstilssykdommer. Ved risikotilstander som diabetes , høyt blodtrykk og høye fettstoffer i blodet (lipider), er betydningen av et sunt kosthold spesielt viktig.


Mange med type 2- diabetes kan regulere blodsukkeret med et sunt kosthold alene. Noen med type-diabetes klarer å regulerer sykdommen kun med kosthold , men de fleste trenger i tillegg medisiner: anti-diabetika (tabletter) eller syntetisk insulin. Les mer om behandling ved diabetes type 1. For både type og type diabetes er kostholdet svært viktig i behandlingen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg