fredag 25. november 2016

Halsbetennelse virus

Norsk robotteknologi fjerner bakterier, virus og sporer fra rom og utstyr. Vår automatiserte metode for desinfeksjon reduserer beviselig risiko for smitte. Halsbetennelse er en betennelse i mandlene i svelget.


Sykdommen kan skyldes virus eller bakterier. Les mer på apotek1.

Virus er den hyppigste årsaken, bakterier mer sjeldent. Epstein Barr virus som er årsaken til kyssesyke (mononucleose) kan også gi halsbetennelse. Akutt halsbetennelse betegnes på fagspråket akutt tonsilitt.


Symptomer og tegn på tonsillitt er feber, svulne tonsiller, sår hals, svelgevansker, grøtet stemme og ømme lymfeknuter på siden av halsen. Har du halsbetennelse med bakterier eller virus blir halsen sår. Det er en vanlig tilstand som ofte opptrer som del av et annet sykdomsbilde, som for eksempel forkjølelse. Noen virus kan gi svært kraftige halsinfeksjoner.


Kyssesyke er forårsaket av et virus.

Penicilinens effekt på symptomene og varigheten av sykdommen er imidlertid ganske liten, men medisinene reduserer smittefaren. Finn klinikker, priser og les anmeldelser. Tilstanden skyldest oftest virus , men kan også skyldes bakterier (streptokokker). Typiske symptomer er halssmerter, feber, hovne lymfeknuter på halsen og hodepine.


Bakteriell halsbetennelse krever antibiotikabehandling, mens halsbetennelse som forårsakes av virus kun trenger. Den går over av seg selv uten noen antibiotisk behandling. Smertestillende midler gjør at du får det bedre, og feberen faller.


Halspastiller lindrer i halsen. Kald drikke og is kan virke lindrende på sår hals. Både virus og bakterier kan forårsake en halsbetennelse. Det skyldes en betennelse i mandlene i halsen (tonsillene) som forårsakes av virus eller bakterier.


De bakteriene som oftest forårsaker halsbetennelse , er streptokokker. Vanlege symptom er sår hals og feber. Når det skuldast bakteriar frå gruppe A-streptokokkar blir det vanlegvis kalla streptokokkhalsinfeksjon. Inkubasjonstiden er to til fire dager.


En viral halsinfeksjon er en sykdom forårsaket av et virus , en liten sykdomsfremkallende middel, som invaderer hals celler. Når halsen blir infisert av et virus , kan vevet bli hovne og kløende, forårsaker smerte og annet ubehag.

Det er litt hvitt belegg på begge mandlene, men ikke mye. Man skulle tro dette var halsbetennelse , men det som er rart er at det ikke gjør vondt å svelge. Det kjennes litt ømt i mandelområdene når jeg svelger, men ikke bak i svelget.


Har alltid lest at hvit belegg = halsbetennelse med streptokokker, ikke virus. Jeg har hatt virus halsbetennelse i litt over en uke. Hva kan dette være? Jeg besøkte legen idag men fikk kun sterke tabletter mot smertene. Jeg føler det ikke går over med det første.


Håper noen kjerringråd kan hjelpe. Ole K skrev: Jeg plages ofte med halsbetennelse , men det er alltid kø hos legen, så jeg lider ofte alene i stillhet. I halsen vil man kunne se at svelgvegg og tonsiller er røde, ved tonsilitt kan tonsillene være hovne og ha pusspropper. Ved akutt halsbetennelse forårsaket av infeksjon har pasienten også ofte feber. De fleste infeksiøse halsbetennelser er forårsaket av virus og skal ikke behandles med antibiotika.


De er nødt til å invadere en vertscelle og overta dens maskineri for å kunne lage flere viruspartikler. Virus består av genetisk materiale (DNA eller RNA) omgitt av en beskyttende proteintype. Kaldt omslag mot hevelse ved halsbetennelse : Knus isbiter, pakk dem inn i et håndkle som du legger rundt halsen. Skift morgen og kveld. Kulden demper hevelsen.


Gurgle med et glass kokt, lunkent vann med teskje havsalt i mot halsbetennelse.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg